„Briuseliniai pietūs“ – 4 asmenims
200 g briuselio kopūstų;
1 didelis svogūnas;
2 didelės morkos;
1 didelis baklažanas;
2 pomidorai arba 2 v. š. pomidorų pastos;
200 g kreivabudės/pievagrybių ar kitokių grybų;
4-5 skiltelės česnakų;
Saujelė špinatų ir keli svogūnėlių laiškai;
1 v. š. ghee sviesto.
Prieskoniai:
Druska, pipirai, 3-4 lauro lapai, 1 a. š. čiobrelių, 1 a. š. mairūno, 2 a. š. rožinių pipirų.
EIGA:
- Troškintuve ištirpinti ghee sviestą. Suberti čiobrelius ir įmesti lauro lapus.
- Į keptuvę-troškintuvą suberti supjaustytus kubeliais svogūnus ir griežinėliais supjaustytas morkas. Nustatyti nedidelę ugnį ir toliau pjaustyti daržoves: baklažanus supjaustyti kubelias ir suberti į keptuvę. Briuselio kopūstus perpjauti pusiau, pasmulkinti nuplautus grybus. Viską pabarstyti likusiais prieskoniais, įpilti 50 ml vandens ir 2 v. š. pomidorų pastos arba suberti smulkiai supjaustytus 2 pomidorus. Tik dabar viską išmaišyti, uždengti troškintuvą ir palikti 20 min. troškintis ant silpnos kaitros.
- Patiekiant pasmulkinti špinatus ir svogūnų laiškus ir jais apibarstyti troškinį.
- Valgyti vieną arba pabarstyti brandintu sūriu. Tinka su ankštinėmis daržovėmis.
Subalansuotos mitybos ekspertė
Rita Šilenskienė
Susiję produktai
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes
Labai skanus patiekalas,ačiū jums už puikius lengvus receptus
Labai geras receptas, nes aš niekaip negalejau prisipratinti prie briuselinių kopūstėlių, o šitam recepte gailėjausi, kad per mažai jų įdėjau. Ačių Ritai už nuostabų receptą, tikrai parduotuveje nepraeisiu pro briuselio kpųstus nusisisukusi, o jų ieškosiu.