Jei turite tik 200 g. varškės, o norite pavaišinti 6 svečius, tai receptas Jums. Nepatikėsite, bet šis kepinys tinka ir vakariniam pasišnekučiavimui prie arbatos puodelio. Jei laikotės KETO mitybos, vietoj morkos galite dėti aviečių ar kitų uogų.
15 vnt. varškės keksiukai gaminami:
- 4 L dydžio kiaušiniai,
- 80 g ištirpinto sviesto,
- 80 g natūralaus jogurto ar grietinės,
- ½ a.š. sodos,
- 200 g varškės,
- 100 g tarkuotos morkos,
- 80 g kokosų miltų,
- 50-60 g Sukrin Melis eritritolio pudros arba kito sveiko saldiklio.
Eiga:
1. Įkaitinti orkaitę iki 170C, pasiruošti silikonines keksines (prie popierinių labai prilips, nerekomenduoju).
2. Atskirti trynius nuo baltymų ir gerai išplakti iki standžių putų.
3. Visus likusius produktus sudėti į plakiklį ir minutę suplakti. Gautą varškės masę išdėti prie išplaktų baltymų ir atsargiai išmaišyti.
4. Paskirstyti po formeles ir kepti apie 25-30min./160C, kol gražiai pakils ir apskrus.
Varškės keksiukai atvėsinami ir išimami iš formelių.
Išplaktus baltymus atsargiai sumaišome su varškės mase. Paskirstome po silikonines formeles.
Skanaus Jums linki
Rita Šilenskienė
Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.
Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt
Susiję produktai
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes
Labai ačiū už keksiukų receptuką,jis puikus👍
Ačių už receptą gavosi nuostabiai skanūs.
Sveiki,ar galima visą masę dėti į plakiklį su baltymais?
Manau nesigaus tokie purūs. Plakame baltymus tam, kad ke[pinys būtų purus ir juos nesumaigome