Negalėjau patikėti, kad prisilietus prie vieno čili pipiriuko, 3 dienas graužė pirštus ir panages… Kas per velnias tie čili pipirai! Aš nusprendžiau susidoroti su juo, bet nežinau per kiek laiko suvalgysiu savo stiklainiukus – tikriausiai šaltos žiemos vakarais trauksiu jį iš šaldytuvo ir džiaugsiuosi:). Jis ypač tinka prie brandintų avies sūrių…
Ugninis padažas – reikės:
- 370 g kriaušių skiltelių;
- 300 g burokėlių – supjaustyti gabaliukais;
- 150 g džiovintų natūralių abrikosų;
- 115 g džiovintų slyvų;
- 1 čili pipiro (20g);
- 300g saldžių besėklių vynuogių;
Ugninis padažas – gaminimo eiga:
- Visus ingredientus suplakti plakikliu iki vientisos košelės.
- Virti intensyviai maišant 3 minutes po užvirimo.
- Galima dar kartą perplakti iki tyrės konsistencijos
Išeiga : 750ml
Skanaus Jums linki
Rita Šilenskienė
Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.
Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes