Avižų kruopos verda netrumpai ir jas “reikia saugoti”, kad neišbėgtų. Tai viena vertingiausių kruopų, suteikianti energijos, reguliuojanti cukraus kiekį kraujyje ir valanti žarnyną. Ypač tinka metantiems svorį. Paprastai išsiverdu jų daugiau ir šaldytuve galima laikyti kelias dienas bei naudoti įvairiems patiekalams. Taip atsitiko ir šį kartą. Vakar 10 min. paviriau per naktį brinkintas kruopas, uždengiau, apklojau ir palikau, kol išbrinko. Kai atvėso, perdėjau į sandarų indelį. Šiandien beliko pasiimti puodą ir per 5 minutes pagaminti nuostabaus skonio košę:
Avižų košė 2 asmenims:
- 1 svogūnas (120g), kubeliais;
- 2 morkos (250g) – kubeliais;
- 1 cm imbiero, smulkiai sukapoti;
- 2 š (15 g) saulėgrąžų sėklų (galima naudoti anakardžio ar žemės riešutus);
- 1,5 stiklinės virtos avižų košės;
- 1 š ghee – kepimui;
- 100 ml vandens;
- Prieskoniai: po 1/4 a.š. druskos, pipirų, ciberžolės, smulkinti krapai.
Saulėta avižų košė – gaminimo eiga:
- Puode ištirpiname sviestą, suberiame prieskonius, morkas ir svogūnus. Pakepame 1 min., maišant.
- Įpilti vandens ir dar patroškinti 2min.
- Supilti kruopas, išmaišyti, kol avižų košė sušils (2min.) ir patiekiant pabarstyti krapais.
Ši avižų košė puikiai tiks ir pietums. Taip pat galite įsimaišyti suplėšytų špinatų lapelių.
Skanaus jums linki,
Rita Šilenskienė
Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.
Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes