Sorų košės desertas

Nuvertinta ir neįvertinta sorų kruopų košė turėtų puikuotis mūsų kasdieninėje mityboje dėl jos naudos ir gero skonio. Tereikia šiek tiek laiko, išmonės ir ją pamėgs visi šeimos nariai. Tokį sluoksniuotą košės desertą galite pasiimti su savimi į darbą, mokslus ar į gamtą.

Sorų kruopų nauda organizmui: teikia geležį, užtikrina normalią kraujotaką ir tai sveikos veido odos spalvos garantas. Sorų košėje gausu nepakeičiamųjų amino rūgščių, kurios yra pagrindinė medžiaga mūsų raumenims bei odos ląstelėms.

Sorų – kynvos košės desertas (2 porcijos)

  • 100 ml sorų kruopų, perskalauti ir išvirti dvigubame kiekyje vandens. Atvėsinti.
  • 100 ml bolivinės balandos sėklų, išvirti dvigubame kiekyje vandens. Atvėsinti.
  • 1 apelsinas, nulupti, perpjauti ir išimti sėklas.
  • 6 natūralūs džiovinti abrikosai, pamirkyti 10 min., vandenį nupilti.
  • 100 g moliūgo sėklų.

Sorų košės desertas gaminamas:

  1. Susmulkinti sėklas 3-4 sek., kad liktų gabaliukų.
  2. Abi išvirtas košes, abrikosus  ir apelsiną suplakti iki purios konsistencijos.
  3. Susipjaustyti sezoninius vaisius ir pasiruošti uogas.
  4. Į serviravimo indą sluoksniuoti  su turimomis uogomis, mėgstamais vaisiais ir moliūgų sėklomis.

Pastaba: Žiemos metu košė gali būti šilta, o uogos tinka šaldytos, be cukraus.

Daugiau panašių desertų receptų rasite: https://pirmassaukstas.lt/receptu-kategorijos/desertai/


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.