Cukiniją sugadinti labai paprasta… Gaminant patiekalus su ja, reikia pasirinkti produktus, kurie pasigamina per tą patį laiką. Tai gali būti: šviežios šparaginės pupelės, jaunos morkos, pomidorai, žuvis.
Gaminimas:
- Jaunas cukinijas supjaustykite 3 pirštų storio griežinėliais. Išskobkite cukinijos vidų. Pasiruoškite įdarą.
- Žuvies filė patepkite grūdėtomis garstyčiomis. Sušio lapą perkirpkite išilgai į dvi dalius. Patieskite vieną lapo dalį, ant jo uždėkite žuvies filė, kelias juosteles morkos (nudrožti su bulvių skutuku), džiovinto pomidoro puselę ir viską susukite. Įkiškite į paruoštą cukinijos šulinėlį.
- Į plačią keptuvę sudėkite paruoštus šulinėlius, , šaukštą ghee sviesto, likusias cukinijos nepanaudotas dalis, šparagines pupeles. Uždenkite ir troškinkite 15-18min.
- Cukiniją patiekite pabarstę šviežiai grūstais pipirais, druska, kapotomis petražolėmis, pašlakstykite citrinos sultimis.
- Mėsos mėgėjai tą patį gali padaryti su “išmušta” paukštienos krūtinėle.
Skanių pietų!
Rita Šilenskienė
Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.
Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes