Minkštas, baltas kaip sniegas, tirpstantis burnoje – tikras itališkas buivolės pieno sūris… Tikrai vertas “grieko” ir nusipelnė būti suvalgomas pusryčiams.
Itališkos salotos dviems:
Kaip išvardinta, sluoksniuoti į lėkštę.
- 4 pekino kopūsto lapai, supjaustyti nedidelėmis gabaliukais
- 1/2 pakelio šviežių, saldžių žirnelių, rombeliais
- Pašlakstome Itališku balzaminiu actu
- 1 pakuotė cherry pomidoriukų ( kiekvienam po 10 vnt.), perpjauname pusiau
- Kiekvienam po mozzarellos rutuliuką, griežinėliais
- 10 cm poro, griežinėliais
- apiberti šviežiai grūstais pipirais, pašlakstyti po 1 š. extra virgin aliejumi
Valgoma be duonos, bet galima apibarstyti šiltomis, švelniai pakepintomis ant sausos keptuvės moliūgų sėklomis.
Po salotų – itališkos espresso kavos puodelis… mmm! Ir apniukęs dangus prašviesėja:)
Daugiau sveikų receptų rasite: https://pirmassaukstas.lt/sveiki-receptai/
Rita Šilenskienė
Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.
Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes