Itališkos salotos

Minkštas, baltas kaip sniegas, tirpstantis burnoje – tikras itališkas buivolės pieno sūris… Tikrai vertas “grieko” ir nusipelnė būti suvalgomas pusryčiams.

Itališkos salotos dviems:

Kaip išvardinta, sluoksniuoti į lėkštę.

  • 4 pekino kopūsto lapai, supjaustyti nedidelėmis gabaliukais
  • 1/2 pakelio šviežių, saldžių žirnelių, rombeliais
  • Pašlakstome Itališku balzaminiu actu
  • 1 pakuotė cherry pomidoriukų ( kiekvienam po 10 vnt.), perpjauname pusiau
  • Kiekvienam po mozzarellos rutuliuką, griežinėliais
  • 10 cm poro, griežinėliais
  • apiberti šviežiai grūstais pipirais, pašlakstyti po 1 š. extra virgin aliejumi

Valgoma be duonos, bet galima apibarstyti šiltomis, švelniai pakepintomis ant sausos keptuvės moliūgų sėklomis.

Po salotų – itališkos espresso kavos puodelis… mmm! Ir apniukęs dangus prašviesėja:)

itališkos salotos

Daugiau sveikų receptų rasite: https://pirmassaukstas.lt/sveiki-receptai/

Rita Šilenskienė

Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.

Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt

 


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.