Sveiki receptai

Ananasinė “panakota”

Šis Italiją primenantis desertas iš tiesų susideda tik iš grietinėlės, cukraus ir želatinos. Deja, nei vieno ingrediento mano deserte nėra. Bet konsistencija labai panaši. Skonis nerealus, o ir nauda irgi neabejotina. Man patinka pasimėgauti desertu, bet nestovėti valandų valandas prie viryklės. Taigi, virsiu ne grietinėlę, o tik agar agarą… 6 porcijos […]

Skaityti plačiau

Košė nuo akmenligės ir spaudimo

Visi žino, kad geriausias pasirinkimas pusryčiams košė… Bet mažai kas verda SORŲ košę! Ji tikrai tinka ne tik paukščiukams. Žmonės turintys problemų su inkstais ar kraujospūdžių, turėtų kuo dažniau pusryčiams rinktis gardžią sorų koše. Inkstų akmenų atsiradimą gali sukelti netinkama ar monotoniška mityba, blogas vanduo, tam tikri vaistai, vitaminų A […]

Skaityti plačiau

Troškinys anytai

Manęs dažnai klausia ar aš “verdu sriubas”? Atsakau: “abu žodžiai nelabai tinkami maisto gamyboje”. jei neįsivaizduojate savo gyvenimo be “sriubos” , tuomet geriau gaminti troškinius, kurie nuo pastarosios skiriasi dviem dideliais dalykais-mažesniu vandens kiekiu ir trumpesniu virimo laiku. O toks patiekalas duoa daugiau naudos jums. virti sriubu tikrai nereikia, nes […]

Skaityti plačiau

Žalias omletas

Kai daržas “lūžta” nuo špinatų, tai žalia spalva džiugina akį pusryčių, pietų ir vakarienės metu. D=iaukim4s, kol turime kuo… Ateis ruduo ir spalvų paletė susitrauks:) Chlorofilas augalų lapus nudažo žalia spalva. Tai saulės energijos transformacija augaluose. Chlorofilas dalyvauja fotosintezėje ir augalams reikalingas taip pat, kaip žmogui kraujas. Cheminiu požiūriu chlorofilas […]

Skaityti plačiau

Blynai-duonelė

Rytiečių duonos dažniausiai yra plokščios kaip blyneliai. Mes įpratę duoną vadinti ruginių ar kvietinių miltų kepalo formos produktą. Tačiau galima į viską žiūrėti paprasčiau- išsikepti tokius blynelius, kurie pakeistų įprastinę duoną ir dar gautume daugiau naudos! Tai daržovių blyneliai, kurie yra labai sotūs, nes su kokosu, bet nepaskandinti riebaluose. todėl […]

Skaityti plačiau

Tortas”Lengvai-skaniai”

Desertai- tai maži gyvenimo malonumai… Kai į burną patenka mažas, saldus kąsnelis, kuris greitai smegenims liepia išskirti dopaminą (laimės hormoną), tai negaila ir tų keliasdešimt minučių, sugaištų virtuvėje… O dar kai tuo džiaugsmu gali pasidalinti su artimaisiais ir gauni jų “ačiū”-nuoširdų ačiū, tai širdis prisipildo šilumos ir norisi vėl eiti […]

Skaityti plačiau

Kokteilis “Akių šviesa”

Daugelis senatvėje skundžiasi suprastėjusiu regėjimu, katarakta, akių padūmavimu ir mano, kad tai neišvengiama senstant. Jei tik truputį pakeistume mitybą, sportuotume, tokių problemų su amžiumi galėtume net išvengti. JAV žmonių Mitybos ir regos tyrimų laboratorijoje mokslininkai įrodė, kad prastas maistas ir sukelia regos problemas. Per mažas kokybiškų baltymų ir per didelis […]

Skaityti plačiau

Saldūs pusryčiai

Košės, košės, košės…. Taip, būtent jos puikiai tinka visų metų laikų pusryčiams-gausime energijos, būsime sotūs iki pietų, nenorėsime saldumynų po pietų, o žarnynas padėkos už jo gerbimą. Žodžiu, kai norisi saldaus ( po trumpos nakties tai puikus pasirinkimas), košė per 7-18 minučių! Jei susiplanavote pusry2ius i6 vakaro, tai kynv1 galima […]

Skaityti plačiau

Vasaros pietūs

Kai šviežios bulvės pasiekia mūsų namus, tai baigiasi pietų gaminimas, nes tuomet valgome arba su silke ir svogūnais, arba su visokiais “šaltibarščiais” ir jų variantais. Atsivalgome per vasarą ir vėl laukiame mažų, šviežių, žeme kvepiančių požeminių gumbelių. Nereikia bijoti šio produkto, manant, kad jos tukina. Jos yra naudingas , ląsteliena […]

Skaityti plačiau

Šaldytų moliūgų pyragas

Daugelis naminius moliūgus užšaldo kubeliais, o po to be sriubos nieko įdomaus ir nesugalvoja. Tirems, kam trūksta idėjų, siūlau puikų, paprastą pyragą, tinkantį ir dieliems ir mažiems. Pyragas „ Moliūgų tvistas“ Užtruksite tik 15 min virtuvėje, o rezultatas išvers iš koto-toks švelnus, drėgnas, kvapnus ir sotus:) Galima valgyti be jokio […]

Skaityti plačiau

Rytietiška kakava

Kaip pasidaryti sekmadienį šventę, o ne stovėjimo prie puodų ir vergavimo pilvui dieną? Patarimas: atsikėlus padaryti mankštą ir valgyti sočius vėlyvus pusryčius, neskubant, pasimėgaujant, aptariant ką veiksite. Po to susirasti veiklos lauke, gamtoje ir pasiimti sezoninių vaisių. Grįžus namo pasimėgauti puodeliu karštos kakavos, kuri pakels nuotaiką, nuskraidins mintimis  į 1000 […]

Skaityti plačiau

Silkė su kopūstais

Žmonės nustemba, kai pasakau, kad yra daug kitų skanių būdų valgyti silkę, o ne tik įprastas derinys-bulvė ir silkė. Pamėginkite ir būsite nustebinti. Šiame patiekale suderinau dviejų rūšių kopūstines daržoves-kalafijorus ir egzotiškąjį Pac-choi. Vis daugiau Europoje gerbėjų susilaukia į kininį kopūstą panašus jo giminaitis – pak-choi arba bog Choy. Kaip […]

Skaityti plačiau

Šilti ir spalvoti

Šiltas spalvotas maistas-geros dienos pradžia. Ypač žiemą, spirginant šaltukui, norisi pilve pajusti šilumą, o kūnas šaukia-VITAMINŲ! Kol virs kruopos, salotas pagaminti labai paprasta, ypač jei iš vakaro bus nuskustos morkos, nuplautos daržovės ir lauks Jūsų sandarioje dėžutėje. 4 porcijos: 1 stiklinė grikių 1/2 stiklinės bolivinės rudos balandos Virti dvigubame kiekyje […]

Skaityti plačiau

Lydytas sviestas GHEE

Tikriausiai žinojote, jog alergiją gali  sukelti pieno baltymai (kazeinas) ir pieno cukrus (laktozė). Galima lydyto sviesto GHEE nusipirkti arba pasigaminti patiems. Gaminant patiems, yra galimybė pasirinktim kokybiškesnę žaliavą. Ghee sviesto sudėtyje lieka 99 % riebalų, nes išgaruoja vanduo (apie 20proc.) ir ant puodo dugno “iškrenta” nuosėdos, kurios ir sukelia mums […]

Skaityti plačiau

Energetiniai rutuliukai

Kai paklausia manęs :”Ar saldumynus lieknėjant galima valgyti?” Atsakau :”TAIP, TIK SU SAIKU”.  Saldainiai, kuriuos darau pati bei rekomenduoju pasigaminti ir jums, puikus maistas pasiimti į darbą, mokyklą, pavaišinti svečius, nes tai sveikas, energijos pilnas užtaisas. Prakandus visi nustemba traškančiu, maloniu, neįprastu skoniu! Tokius saldainius gamina ir mano lieknėjimo programos […]

Skaityti plačiau