Sveiki receptai

Širdelės pageidavimas pusryčiams

Žiemai įsismarkavus, dažniau praverkite šaldiklį ir surasite visą lobyną, kuris jus sustabdys nuo kelionės į vaistinę. Žinoma, jei netingėjote vasarą ar rudenį jį užpildyti gėrybėmis… Vieną rytą klausiu savęs :”mieloji, ko tavo širdelę šiandien pusryčiams trokšta?” O ji tiesiai šviesiai atsako :”ko nors saldžiai rūgštaus ir lengvo”. Prašau! Pusryčiai dviems […]

Skaityti plačiau

Paskutinės cukinijos blynai

Pagaliau paskutinė mano užauginta cukinija prasmingai baigė savo dienas ir virto šeimos skaniaisiais blyneliais… O įdomiausia tai, kad skonis primena “žemačių blynus”! Pati naudingiausia cukinijų savybė – sureguliuoti vandens balansą organizme. Cukinijos padeda pašalinti iš organizmo druskų perteklių, pasižymi šlapimą varančiu poveikiu. Tinka dietinei mitybai: galima nesibaiminant dėl nereikalingo svorio […]

Skaityti plačiau

“Tartas” su graikiniais riešutais

Taip taip, ne tortas, o tartas. Tačiau iš esmės nėra jokio skirtumo kaip pavadinsite-tortas, pyragas ar tartas. Tiesiog, pyragai trapios, kapotos tešlos pagrindu su įvairiais įdarais vadinami būtent taip. Gal labiau girdėtos “tartaletės” – maža tokio pyrago versija. Sugaišę keliasdešimt minučių, rezultatu būsite patenkinti, nes kepinys be cukraus ir gliuteno […]

Skaityti plačiau

“Pošventinis” kokteilis

Kai po švenčių pilvas papūstas, liemuo kažkur pasimetė, visai palanku pasidaryti iškrovos dienas su kokteiliais. Žiemos metu yra vis dėlto iš ko padaryti skanių, žarnyną valančių kokteilių. Laidoje “Klauskite daktaro” Gali būti 3 porcijoms:        3 saliero stiebai sauja špinatų 1 obuolys 2 mandarinai 1 laimas 1 obuolys (nesaldus) 500 ml […]

Skaityti plačiau

“Naujų metų” duona

Prisikviečiau Naujų metų sutikimui svečių, bet visiems pareiškiau, kad duonos nebus… :”jei norite, atsivežkite savo, nes per šventes nėra ko duonos kimšt:)”… Pasakiau, o pati nubėgau į virtuvę kepti, nes pamislinau, kad kitą rytą prie silkės tai mano svečiai trauks iš krepšio savo duoną, o man bus gėda… Baigėsi tuo, […]

Skaityti plačiau

Mėsos maltinukai ant kopūsto

Kaip iš mažai mėsos padaryti skaniai ir sveikai, o patiekti įdomiai ir neperkraunant, pasidalinau savo patirtimi laidoje “Klauskite daktaro” prieš Kalėdinių švenčių maratoną 2018.12.20 dieną. Visą laidos įrašą su kitais receptais rasite mediatekoje (kaip pasigaminti sveiką majonezą ir baltą mišrainę, aguonų keksiukus, silkę taurelėse, karštą gėrimą virškinimui). O dabar tiesiog […]

Skaityti plačiau

Paprasta, bet įdomiai silkė

Pamatai per šventę silkę ir jau žinai koks bus skonis…. Tačiau tokia silkė nustebins šeimininkę gaminimo paprastumu, laiko taupymu, o jos ragautojus-savo netradiciniais skonių deriniais ir silkės paieškomis:) Šis ir kiti šventinių patiekalų, tinkančių kasdieniam stalui, receptai buvo nufilmuoti LRT “Klauskite daktaro” laidai 2018.12.20 dienai. Visą irašą rasite mediatekoje. 4-6 […]

Skaityti plačiau

Kalėdiniai keksiukai

Labai paprasta pasigaminti ir ne tik Kalėdoms. Aguonas valgyti labai sveika, nes aguonų sėklos yra labai maistingos, nesukelia alergijos ir rekomenduojamos nėščioms ar neseniai pagimdžiusioms moterims. Gydomosios aguonų sėklų savybės aprašomos daugelyje sanskrito raštų. Rašoma, kad jos mažina kosulį, padeda esant migrenai, subalansuoja kraujospūdį, padidina prakaito išsiskyrimą, malšina skausmą, ramina, […]

Skaityti plačiau

Marinuotas sūris

Receptas iš laidos “Klauskite daktaro” 2018.12.20 dieną 22proc. baltą sūrį arba padžiovintą mozarella sūrį supjaustyti kubeliais ir su prieskoniais užpilti geru alyvuogių aliejumi. palikyti kelias dienas ar net savaitę. Naudoti salotoms.   Daugiau mano Kalėdinių receptų rasite peržiūrėję LRT mediatekoje 2018m. 12mėn.21 dienos laidą “Klauskite daktaro”   DOVANA Puiki DOVANA […]

Skaityti plačiau

Lašišos “vokeliai”

Receptas iš “Klauskite daktaro” laidos 2018.12.17. nuo 40 minutės Lašišos filė moliūgo griežinėliai Morkų griežinėliai Pankolio juostelės Citrina Maži pomidoriukai, galima dar perpjauti pusiau Lauro lapas rozmarinas, druska, pi[pirai Kepimo popierius ir smeigtukai EIGA: Pasitiesti kepimo popieriaus lakštus, per vidurį padėti žuvies juostelę, pagardinti druska, pi[pirais, citrinos sultimis ar uždėti […]

Skaityti plačiau

Menkė druskoje

Receptas iš LRT “Klauskite daktaro”   Jei nepernešate žuvies kvapo, tai druska taip paslėps jūsų nepageidaujamus kvapus, kad nustebsite jog buvo gaminama žuvis, o namuose sklandys tik citrinos ir žolelių kvapai. Nebijokite, žuvis šsisavins tik tiek druskos, kiek jai reikės, todėl papildomai nesūdykite. Dar geriau būtų jei žuvis būtų su […]

Skaityti plačiau

Skumbrė čiobrelių piene

 Receptas iš LRT “Klauskite daktaro” 4 porc. po 350 cal, 16g baltymų 4 filė skumbrės ar kitos žuvies filė – apie 120 g žmogui 200 g kokosų ar kito augalinio pieno 6-7 čiobrelių šakelių  arba 1a.š. džiovintų 400 g brokolio žiedynų  (1vnt.) 50 g sviesto 100 g daržovių sultinio ar […]

Skaityti plačiau

Obuolių-aguonų keksiukai

Skubėjimas, įtampa, stresas, laiko trūkumas-tai kasdienybė. Tačiau dažnas stresą malšina desertu arba apsirijimu. Kai kurie turi nenumaldomą troškimą saldumynams. Ir ką tuomet daryti? O gi, siūlau tai kas nepalanku sveikatai keisti skaniomis ir sveikomis alternatyvomis. Knygos pristatymo vaišėms pasiruošiau mažus keksiukus, kurie manau pavyko, nes svečiai prašė recepto. Taigi, pažadėjau […]

Skaityti plačiau

Tinginių pyragas

Prieš pusmetį pamačiau “sveikesnius” pyragų gatavus mišinius ir pasakiau : “Tikrai jau nesąmonė… Tik visai nemokantys gali juos naudoti…” . Atsiimu savo žodžius ir pripažįstu, kad tai labai patogu, kai neturi kokių nors ingredientų. Greitpyragis iš paskutinių savo obuolių  Kepimo skarda 30x30cm “Skysti ingredientai”: 180 g sviesto -ištirpinti 120 g […]

Skaityti plačiau

Sniegelio desertas

Žiemą mane visada gelbsti du dalykai: spintelėje visada esantys greitai negendantys produktai ir šaldytos uogos šaldiklyje. Turint lęšių, kruopų ar sveikų makaronų, su trintais konservuyotais pomidorais ir raugintais kopūstais jau išsisuksi nuo bereikalingo ėjimo į parduotuvę. O turint šaldiklyje visokių uogų, visada pavaišinsi netikėtai užėjusį svečią. Šį kartą spintelėje radau […]

Skaityti plačiau