Sveiki receptai

Netikras medžiotojų zuikis su salotomis

Moliūgai, tai moliūgai… Jie praktiškai tinka visur. Išmėginkite sausą mėsą (paukštienos krūtinėlę ar jautieną) sumaišyti su įvairiomis daržovėmis ir pamatysite, kaip paprasta išsikepti skanų ir “liekną zuikį”.   500 g maltos jautienos ar paukštienos faršo (naudojau elnienos faršą) Daržovės į faršą:                           1 didelis svogūnas (120g) 5 skiltelės česnako 1 vidutinė […]

Skaityti plačiau

Grybų – burokėlių kepsneliai

Metas naudoti šaknines daržoves ir imunitetą stiprinančius produktus. Tam ypač tinka grybai, česnakai, svogūnai. Svarbiausia šių produktų nesugadinti… Grybų-burokėlių blyneliai                                  4-5 porcijos     700 g burokėlių (2 vidutiniai) , sutarkuoti kuo smulkiau arba sumalti plakikliu 2 stiklinės išbrinkintų grikių (grikius pamerkti iš vakaro arba nors kelioms valandoms) 150 g pievagrybių, supjaustyti […]

Skaityti plačiau

Vakarienė lieknėjantiems

Jau ne kartą rašiau apie nuostabią daržovę – baklažaną. Ši gardi daržovė turi daugybę organizmui naudingų medžiagų: vitaminų A, C, PP, B grupės vitaminų, aminorūgščių, makroelementų ir mikroelementų (kalcio, sieros, chloro, fosforo, magnio ir kt.). Baklažanai mažina cukraus kiekį kraujyje ir veikia kaip antibiotikai. Juos naudinga valgyti sergantiems skleroze bei […]

Skaityti plačiau

Oriniai pliuškiai

Virtiniai kitaip… Išeiga: dvi kepimo skardos: 660 g (2 pakeliai) eko varškės Dobilas 4 L dydžio kiaušiniai 1 v.š. ( 25 g) Sukrin+ arba palmių žiedų cukraus 1/2 arbat.š druskos 1 v.š. (10 g ) balkšvojo gysločio luobelių – dėl jų ir atsirado tas nepaprastas minkštumas ir porėtumas…. 5 v.š. […]

Skaityti plačiau

Virtinukai

Nesu varškės mėgėja, bet šiuos virtinukus gaminau dvi dienas iš eilės ir dar neatsivalgiau:) Tokie purūs ir minkšti, kad virsiu, matyt, dar dvi dienas iš eilės…kol  organizmas pasakys:  “GANA ,moterie, mane tuo pačiu maitinti!” Verdu 1 minutę SALADMASTER puode. O įdomiausia tai, kad tą pačią tešlą padėjus ant kepimo kilimėlio, […]

Skaityti plačiau

Pyragų dienai

Kai dar turime obuolių, būtų gaila juos supūdyti ar išmesti. Valgykime sveikesnius pyragus ir vaišinkime draugus Pyragų dienai. Išeiga: orkaitės kepimo skarda. Ištepti sviestu, pabarstyti kokoso miltais ar kokoso drožlėmis. “Šlapi” ingredientai:   VISUS INGREDIENTUS SUPLAKTI APIE MINUTĘ.                                             4 L dydžio kiaušiniai 200 g minkšto sviesto ar tirpinto kokoso aliejaus […]

Skaityti plačiau

Lašiša su špinatais

Didžiausia klaida gaminant žuvies patiekalus- per ilgai termiškai apdorojame ir per aukštoje temperatūroje. Laimė, kad tuiu Saladmaster indų sistemą, kur galima maistą gaminti 86C. Taigi, lašiša būna rausva viduje, o iš išorės balkšva. Jei norite gauti kuo daugiau naudingų medžiagų, dėkite lašišos gabaliukus ant morkų ar saliero griežinėlių, tarsi ant […]

Skaityti plačiau

Petražolės žiemai

Dar šiltnamiuose ir lauke galima rasti žaliojo chlorofilo…Dėkui dangui ir žemei, kad apdovanojo šiemet gausiomis petražolėmis. Pamėginkite ir jūs šio gardumyno spalva džiaugtis visą žiemą. Pats laikas jas nuskinti, nuplauti, nusausinti ir sumalti su aliejumi ir druska. Išdėti į stiklainiukus, paspausti ir paviršėlį aplieti aliejumi-taip apsaugosite nuo oksidacijos ir visą […]

Skaityti plačiau

Skumbrė su aštriomis salotomis

Skumbrė-viena vertingiausių žuvų, kurias galime įsigyti Lietuvos prekyvietėse. Dažnai ieškome šalto ar karšto rūkymo, bet siūlyčiau dažniau paieškoti atvėsintos, šviežios skumbrės. Ji tokia pat vertinga kaip lašiša, o privalumų turi netgi daugiau-laisvai auga Atlanto vandenyse, tokia pat riebi, nebūtina gaminti. Perku visuomet jos daugiau negu suvalgome vienu kartu. Dvi žuvis […]

Skaityti plačiau

Moliūginiai sausainukai

Sezonas iki Kalėdų-tai pats kvapniausias metų laikas… Mėgstu geltoną ir oranžinę spalvą, o maistas iš šios spalvos produktų negali būti neskanus. Šiam kartui linkiu pasidžiaugti sausainukais ir/ar blyneliais iš gražuolio moliūgo. Šis receptas ypač patiks saldumynų mėgėjams, o kas nemėgsta saldžiai, nedėkite jokių saldiklių. Metantiems svorį rekomenduoju rinktis mažiau riebius […]

Skaityti plačiau

Šiltas pupelių troškinys

4 porcijoms reikės        500 g virtų pupelių (skardinė konservuotų) 2 saliero stiebų          1/4 kopūsto 2-3 pomidorai 2 svogūnai 3 morkos 1 v.š. ghee sviesto 2 lauro lapai 1 arbat.š ciberžolės po 1/4 arbat.š kmynų ir kumino 1 arbat.š garstyčių sėklų Eiga: *Ištirpinti sviestą, […]

Skaityti plačiau

Sojos makaronai su moliūgu

Norit vakarienės per 5 minutes? Tik susiruoškite iš anksto: Užkaiskite puodą ekologiškiems sojų makaronams (rasite mūsų internetinėje parduotuvėje), užkaiskite troškintuvą patroškinti moliūgo kubeliams. Nuvalykite gabalą moliūgo nuo žievės, nusilupkite svogūną, kelis česnakus, 2 pomidorus ir pradėkite! *Į troškintuvą įdėti bšaukštą ghee sviesto ir suberti 1 arbat.š ciberžolės, įmesti lauro lapą […]

Skaityti plačiau

Moliūginis humusas

Įsitaisykite prie židinio ar jaukiai susisukite į šiltą apklotą ir pasiruoškite ilgam mėgavimuisi… Kodėl ilgam? Nes daržovių šiaudelius reikia gerai sukramtyti, kad organizmas pasiimtų visą jų naudą. O prie jų naudos prisidės dar ir avinžirnių nerealus kiekis skaidulų, baltymų ir  seleno, kuris itin naudingas žmogaus organizmui, kadangi saugo nuo senėjimo, […]

Skaityti plačiau

Cukinijų šulinėliai su rausva varške

Rudenį laukiu didesnių cukinijų, kad iki Kalėdų galėčiau savo šeimai pagaminti nepaprastai gardžią ir paprastą vakarienę. Užtrunku 15-20minučių virtuvėje, bet patiekalu mėgaujamės valandą, nes ji ir atvėsusi be galo skani ir gali būti kaip šaltas užkandis. 4 porcijos “Šulinėliai” 1 didelė cukinija 1/2 arbat.š druskos, džiovintų bazilikų, rozmarinų —————————————————— 500 […]

Skaityti plačiau

Moliūgų saldainiai

Šaltais žiemos vakarais, su imbierine arbata bus nuostabu atsidaryti lininį maišelį ir pasigardžiuoti moliūgų saldainiais… o juos pasigaminti nepaprastai paprasta:)! Mopliūgą supjaustyti plonomis 2-3 mm riekutėmis. Suberti į didelį dubenį ir užlašinti kelis lašus stevijos su pasirinktu skoniu. Aš ant visos džiovyklės saldainiukų lašinau 1 pipetę stevijos su migdolo riešuto kvapu. […]

Skaityti plačiau