Triušiena po apelsinais

Retais atvejais į mūsų namus atkeliauja mėsa. Tačiau jei jau perkame, tai dažniausiai triušieną ar avieną. Šį kartą triušiena kvepėjo apelsinais.

5-6 porcijos TRIUŠIENA PO APELSINAIS

  • 1 kg triušiukas (5-6 porcijos) – supjaustyti porcijomis;
  • 1 apelsinas – supjaustyti plonais griežinėliais. Ekologiško apelsino galima nelupti;
  • apie 300 g moliūgo ar cukinijos – supjaustyti šiaudeliais;
  • 1 nedidelė ropė ar kaliaropė – kubeliais;
  • 4-5 skiltelės česnako – sutraiškyti.

Prieskoniai:

  • po 1 a.š. druskos, čiobrelių ir cinamono;
  • Kelios rozmarino šakelės ar džiovinto rozmarino žiupsnis;
  • 1 v.š. ghee sviesto.

triušiena su apelsinais

Gaminimo eiga:

  1. Sviestą ištirpinti troškintuve, sudėti triušieną, pabarstyti prieskoniais, ant viršaus sudėti apelsino griežinėlius, česnakus, rozmarino šakeles.Įpilti 100ml vandens ar balto vyno.
  2. Troškinti ant nedidelės kaitros 50min.
  3. Sudėti šiaudeliais supjaustytas cukinijas ar moliūgą ir dar patroškinti 6-7min.
  4. Valgyti su salotomis.

SALOTOMS:

Mėsos lėkštėje turi būti nedidelis gabaliukas, o visą kitą vietą turi užimti daržovės!

Skanaus Jums linki

Ritos Šilenskienės portretas

Rita Šilenskienė

Subalansuotos mitybos ekspertė


Kviečiu prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinuosi 2-3 naujais ir sveikais receptais ir straipsniais apie įvairius mitybos ir geros savijautos aspektus!

2 komentarai po “Triušiena po apelsinais

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *