Pienių sviestas

Pienių nauda tiesiog nesuskaičiuojama…kaip ir patiekalų įvairovė, kur galima vartoti pienių žiedus, lapus ir šaknis. Šį kartą elementariausias receptas, bet manau, kad daugeliui tai bus naujas išbandymas.

Pienių sviestas kurį galima užsišaldyti ir žiemą mėgautis vasaros fermentais ir vitaminais.

Šis pienių sviestas bei daug kitų mano patiekalų yra gaminami su šiuo daugiafunkciu maisto kombainu: Maisto kombainas Cecotec Mambo 9090. Šis prietaisas yra pats geriausias virtuvės pagalbininkas ir kol kas geriausia mano investicija 🙂

Pienių sviestas – reikės:

pienių sviestas

Pienių sviestas – gaminimo eiga:

  1. Moliūgų sėklas, česnakus, lapus ir žiedus sudėti į mikserį ir sumalti kuo smulkiau. 10sek./8. Palikti inde
  2. Supilti aliejų, citrinos sultis ar citrinos puselę, ciberžolę, pipirų. Suplakti iki tirštos košelės. 10sek./6. Palikti inde.
  3. Suberti druską, sudėti minkštą sviestą ir suplakti iki vientisos masės. 30sek./6

Valgyti su duona, tinka prie žuvies, mėsos, daržovių, kiaušinių.

Galima suvynioti į kepimo popierių ar maistinę plėvelę, suformuoti „dešrelę“ ir užšaldyti. Atsipjauti po griežinėlį, kai norėsis pievų skonio.

Skanaus jums linki,

Ritos Šilenskienės portretas

Rita Šilenskienė

Subalansuotos mitybos ekspertė

Kviečiu prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinuosi 2-3 naujais ir sveikais receptais ir straipsniais apie įvairius mitybos ir geros savijautos aspektus!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *