CHIA sėklos – lietuviškas pavadinimas „ispaninis šalavijas“, tai juodai baltos itin maistingos sėklos, kilusios iš Centrinės Amerikos. Šios sėklos yra labai lengvai virškinamos ir yra ypač maistingas produktas, jos naudojamos daugybėje receptų – pudingų, blynų ir įvairių desertų gamyboje. Šios sėklos pasižymi unikalia savybe sugerti skysčius ir įgauti želatinos konsistenciją. Dėl to jos dažnai naudojamos kaip tirštinantis ingredientas, o veganiškuose patiekaluose kartais net atstoja kiaušinį. Jų nebūtina sumalti ar mirkyti, todėl jos puikiai tinka naudoti tieisiai beriant ant patiekalo. Chia sėklų skonis yra neutralus.
Naudojimas: rekomenduojama suvartoti iki 15 g per parą.
Kilmės šalis: Paragvajus
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.