Džiovinti jūros kopūstai yra ne tik puikus užkandis, troškinių, sriubų ir salotų priedas, bet ir gausus vitaminų (А, В1, В2, В12, С, D, Е) bei mineralų (cinko, kalio, magnio, geležies) šaltinis. Dėl to, jūros kopūstai laikomi vienais vertingiausių maistų produktų šalia mėlynių ir avokadų. Taip pat, didelis jūros kopūstuose esantis antioksidantų kiekis gali apsaugoti organizmą nuo laisvųjų radikalų daromos žalos (širdies ir kraujagyslių ligų) ir apsaugoti ląsteles nuo jų poveikio. Jūros kopūstuose yra ypač mažai kalorijų, daug Omega 3 ir skaidulų. Taigi, vartodami jūros kopūstus, galite pasisotinti ilgesniam laikui.
Dienos norma suaugusiam asmeniui – apie 3 g.
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.