Žuvis su raugintais kopūstais ir brokoliais

4 Porcijos

2 didelės skumbrės

300 g cukinijos arba moliūgo

1 brokolis

6-7 džiovinti pomidorai

1 v.š. ghee sviesto-kepimui

Pagardai: druskas, pipirai, džiovintos žolelės (baziliko, mairūno, rozmarino mišinys), citrinos sulčių

Pateikimui: rauginti kopūstai, maltos su česanku saulėgrąžos.

EIGA:

Dviejuose plačiuose troškintuvuose-keptuvėse ištirpinti po šaukštą ghee sviesto. Darau viską kartu.

Į vieną dėti perpjautą ir atverstą žuvį, ją pabarstyti truputį druska, pipirais, sausomis žolelėmis, o ant viršaus ir šalia suberti plonas cukinijos juosteles. Uždengti ir troškinti apie 10min. Jei reikia, įpilkite 2-3 v.š. vandens.

Tuo pačiu metu į kitą troškintuvą suberti pasmulkintą žiedynais brokolį ir supjaustytus džiovintus pomidorus. Įpilti 3-4 v.š. vandens, uždengti ir ant mažos kaitros patroškinti 6-7min. Išjungti.

Patiekiant žuvį ir brokolius apšlakstyti citrinos sultimis, vietoj ryžių šalia įberti 1-2 v.š. sumaltu saulėgrąžų branduolių su česnakais, įdėti brokolių su pomidorais ir raugintų kopūstų su svogūnu ir pašlakstytų sėmenų ar nerafinuotu saulėgrąžų aliejumi.

 

 

Subalansuotos mitybos ekspertė

Rita Šilenskienė

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *