Per LRT “Klauskite daktaro” laidą išsamiai buvo papasakota apie čija sėklų naudą ir panaudojimo galimybes. Laidos įrašas 2019. kovo 6 dienos yra čia:

O apie ispaninio šalavijos sėklas žiūrėkite nuo 17-os minutės, vėliau – mano receptai.

Ingredientai 4 asmenims:

300 g baltos ar kitos žuvies filė

1 šaukštas čija sėklų

1 svogūnas

1 vidutinė morka

Druskos, pipirų, raudonos paprikos miltelių-pagal skonį

Saujelė krapų

1 šaukštas ghee sviesto

Garnyrui-šparaginių pupelių asmeniui po saujelę

Padažui: 1 stiklinė  trintų poomidorų arba „naminio lečo“

Eiga:

Svogūną, morką, česnakus ir žuvį supjaustyti gabaliukais, sudėti į plaktuvą su X formos peiliukais ir suplakti iki rausvos košelės. Jei neturite gero plaktuvo, daržoves galima labai smulkiai sutarkuoti ir įmaišyti į jau pagamintą žuvies faršą. Žuvį galima permalti per mėsmalę.

Pagardinti norimais prieskoniais ir įmaišyti čija sėklas bei kapotus krapus. Faršą palikti valandai šaldytuve.

Ištirpinti troškintuve sviestą. Formuoti nedidelius kukuliukus dėti į troškintuvą, uždengti ir ant nedidelės kaitros troškinti 4-5 minutes. Supilti padažą ar naminius konservuotus  pomidorus, sudėti šparagines pupeles ir dar patroškinti 10-12 minučių.

Prieskonius dėti pagal pageidavimą. Pateikti su čiobreliais, citrinos griežinėliais ir garintomis šparaginėmis pupelėmis.

Pastaba: jei neturite pomidorų tyrės, labai skanu patroškinti kokosų ar kitame augaliniame piene.

Skanių atradimų Jums linki subalansuotos mitybos ekspertė   

Rita Šilenskienė