Žirnelių “quacamole”-padažas

Apie žirnelių naudą labai išsamiai papasakojo daktaras Unikausakas laidoje “Klauskite daktaro” 2019.05.27 dieną.

Laidos įrašą iš mediatekos peržiūrėsite paspaudę čia:

 

    “Žirnelių Quacamole ”  padažas

  • 1 stikllinė šviežių saldžių žirnių(gali būti šaldyti)
  • 1  jalapeno paprika
  • 2 šaukštai sukapotų kalendros  lapelių
  • 2 šaukštai kapotų petražolių
  • 2 šaukštai mirkytų anakardžių riešutų
  • ¾ arbatinio šaukštelio druskos, daugiau
  • 3 prinokę avokadai
  • 2 balti svogūnėliai
  • 1 citrina arba 2 laimai
  • 1 šaukštas alyvuogių aliejaus

   Suplakti viską iki košelės. Galima svogūnėlius ir pipirus įmaišyti atskirai

Kapotais žalumynais ir smulkiai supjaustytu svogūnu papuošti, pašlakstyti alyvuogių aliejumi.

Valgyti su žirnių-špinatų keksiukais ar vafliais

Gamybos procesą “Klauskite daktaro” laidoje galite peržiūrėti čia:

Žaliųjų žirnelių GVAKAMOLĖ padažas.

Опубликовано Klauskite daktaro Четверг, 16 мая 2019 г.

Skanaus JUMS linki

Rita Šilenskienė

Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.

Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.