Žirnelių “quacamole”-padažas

Apie žirnelių naudą labai išsamiai papasakojo daktaras Unikausakas laidoje “Klauskite daktaro” 2019.05.27 dieną.

Laidos įrašą iš mediatekos peržiūrėsite paspaudę čia:

 

    “Žirnelių Quacamole receptas” 

1 stikllinė šviežių saldžių žirnių(gali būti šaldyti)
1  jalapeno paprika
2 šaukštai sukapotų kalendros  lapelių

2 šaukštai kapotų petražolių

2 šaukštai mirkytų anakardžių riešutų
¾ arbatinio šaukštelio druskos, daugiau
3 prinokę avokadai
2 balti svogūnėliai
1 citrina arba 2 laimai

1 šaukštas alyvuogių aliejaus

   Suplakti viską iki košelės. Galima svogūnėlius ir pipirus įmaišyti atskirai

Kapotais žalumynais ir smulkiai supjaustytu svogūnu papuošti, pašlakstyti alyvuogių aliejumi.

Valgyti su žirnių-špinatų keksiukais ar vafliais

Gamybos procesą “Klauskite daktaro” laidoje galite peržiūrėti čia:

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *