Iki Kalėdų geriausia duoti savo organizmui pailsėti, išsikrauti, nes laukia ilgas, šventinis laikas prie nukrautų stalų. Jei skrandis bus “susitraukęs” po mažesnio maisto vartojimo Advento laikotarpiu, tai ne taip nuliūdins jus kūno apimtys, išausus Naujiems metams. Tokį patiekalą galima valgyti ir pietums, ir vakarienei. Jis lengvas, bet sotus ir nemažai maistinių medžiagų, C vitamino, ląstelienos bei probiotikų. O  žuvies kotletai gali būti kepami ir be kiaušinių.

4 porcijos-žuvies kotletukų be kiaušinių

600 g žuvies faršo (rinkausi ežero lydeką)

1 svogūnas (120g)

1 morka (150g)

2 saliero stiebai

3 skiltelės česnako

2 š baltų kynva sėklų

po 1/2 a.š. druskos, ciberžolės, džiovintų čiobrelių, pipirų

Eiga:

1. Daržoves, prieskonius ir sėklas suplakti maišytuve iki košelės.

2. Sumaišyti su paruoštu žuvies faršu, jei reikia, dar pagardinti prieskoniais.

3. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi, drėgnomis rankomis suformuoti pailgą kotletuką ir dėti į skardą. Kita skarda uždengti ir pašauti į įkaitintą orkaitę 45min./190C be oro pūtimo.

Kitas variantas: sudėti į šaltą Saladmaster keptuvę, uždengti ir kepti nedarinėjant 40min./110C- taip jie bus dar puresni ir sveikesni, nes gaminsis žemesnėje temperatūroje.

Valgyti su raugintais kopūstais, pagardintais sėmenų aliejaus šaukšteliu ir porais bei naminių daržovių aštresniu padažu.