Žiemos desertas

Šiame torte nėra jokių papildomų saldiklių, nes švenčių proga atsirado nuostabus desertas-marcipanų masė jau su sveikais saldikliais. Viena maža pakuotė, suplakta su žiemos vaisiais-tobulas torto įdaras!

Tortui pasiruoškite apvalią, atsisegančią formą. Patepkite ją minkštu kokoso aliejumi, pabarstykite ją maltais riešutais ar aguonų sėklomis ir padėkite į šaldytuvą, kad sutingstų.

Pasiruoškite pagrindą:

140 g aguonų

100 g migdolo riešutų

80 g ištirpinto kokoso aliejaus ar kakavos sviesto

200 g džiovintų slyvų

 

EIGA:

Aguonas ir migdolus sumalti iki miltų. Palikti plakiklio inde.

Sudėti nuplautas slyvas, ištirpintus riebalus ir viską suplakti apie minutę iki vientisos minkštos tešlos.

Masę išdėti į tortinę formą, išploti, užkeliant į viršų kraštelius. Atšaldykite šaldiklyje, kol pasiruošite įdarą.

ĮDARAS:

2 bananai (200g n ulupti)

2 nedideli apelsinai (240 g nulupti)

30 g kokoso drožlių ar 1/2 šviežio kokoso

1 persimonas (240g)

1 marcipano pakuotė (200g)

Viską sudėti į plakiklį ir suplakti, kad neliktų jokių gumulėlių.

Stingdiklis:

Atskirai mažame puodelyje išmaišyti 1 a.š./ agar-agaro (5g) į 160 ml vandens. Užvirti nuolat maišant ir supilti į vaisių tyrę. Dar kartą išplati 5 sek ir tuoj pat išpilti į torto formą ant sustingusio pagrindo.

Puošti savo nuožiūra. Labai tiks šviežios šilauogės, dumplainiai, riešutai.

Aš panaudojau iš šaldiklio avietes, mėlynes ir 2 figas supjausčiau griežinėliais.

 

Šventėms ruoškimės iš anksto!

Subalansuotos mitybos ekspertė Rita Šilenskienė   

 

 

4 komentarai po “Žiemos desertas

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *