Jei dar liko šaldytuve ar šaldiklyje spanguolių, o parduotuvėse ar turguje galima dar gauti ne plastmasinių obuolių, rekomenduoju vos iš kelių ingredientų išsikepti saldžiarūgštį pyragėlį ir mėgautis su žolelių arbata. Suvalgius gabaliuką, burnoje lieka malonus imbiero skonis ir šiluma visame kūne.  Rekomenduoju naudoti tik eko apelsiną, nes jis malamas su žieve. Kitu atveju būtinai nulupkite ir svorį skaičiuokite nuluptą (beje, kaip ir kiaušinių svoris nurodomas be lukšto).

Reikės apvalios atsisegančiais kraštais formos. Ją patepti sviestu ir pabarstyti puse kiekio sumaltais riešutais.

Ingredientai:

1 a.š. sviesto-formai patepti

70 g lazdyno riešutų-sumalti ir padalinti pusiau

A—————————————————-

1 nedidelis eko apelsinas, perjauti pusiau

120 g minkšto sviesto, gabaliukais

3 XL (180g) kiaušiniai

Po 1 a.š. sodos ir cinamono

40 g imbiero šaknies

Sudėti į plakiklį ir suplakti 40-50sek. dideliu greičiu iki košelės. Palikti inde.

B—————————————————————

600 g obuolių, skiltelėmis

Suberti obuolius ir dar kartą suplakti apie 20-30 sek., padedat mentele iki smulkių gabaliukų. Išimti į maišymo dubenį.

C———————————————————————

120 g džiovintų slyvų, supjaustyti smulkiomis juostelėmis

90 g (sauja) bruknių ar spanguolių – tinka šaldytos uogos

160 g pilno grūdo avižų miltų

Suberti šiuos produktus į tešlą ir krupščiai išmaišyti.

Gautą tešlą supilti į paruoštą formą, išlyginti. Paviršių pabarstyti likusiais riešutais ir galima dar įspausti spanguolių papuošimui.

 Kepti 50min./180C be oro pūtimo. Ištraukus iš orkaitė, dar šiltą pyragą galima apšlakstyti 3-2š. klevų sirupu ar skystu medumi. Pjaustyti atvėsintą.