Per LRT “Klauskite daktaro” laidą išsamiai buvo papasakota apie čija sėklų naudą ir panaudojimo galimybes. Laidos įrašas 2019. kovo 6 dienos yra čia:

O apie ispaninio šalavijos sėklas žiūrėkite nuo 17-os minutės, vėliau – mano receptai.

Taigi, tuoj turėsime šviežių mėtų ir pasigaminti tokius ledus, tinkančius pasimėgauti šiltais vakarais, tikrai verta!

„Žalieji“ ledai

70 g (6 šaukštai) čija sėklų

300 g riebaus natūralaus  jogurto

2 laimų  sultys + tarkuota žievelė

Sauja šviežių arba 1 šauštas džiovintų sukapotų mėtų

1 arbat.š žalios „Matcha“ arbatos miltelių (nebūtinai)

1 minkštas avokadas-išskobti

25vnt. išlukštentų pistacijų-pakapoti

Saldumui : 2 šaukštai (50 g) Sukrin -cukraus pakaitalo arba medaus/klevų sirupo

Eiga:

Atskirame inde sumaišyti čija sėklas, (matcha arbatos miltelius) ir mėtas.

Į plakiklį sudėti avokadą, saldiklį, supilti laimo sultis,nutarkuotą žievelę ir suplakti plakikliu iki vientisos košelės

Į jogurtą supilti gautą žalią košelę, supilti sėklų mišinį  ir suplakti nedideliu greičiu plakikliu arba kruopščiai išmaišyti šaukštu.

Suberti kapotus riešutus, išmaišyti dar kartą ir padėti 3-4 valandoms į šaldytuvą.

Po to dar galima pašaldyti valandą šaldiklyje.

Patiekiant apibarstyti pistacijomis, puošti mėtomis.

Skanių ir jaukių vakarų Jums linki   subalansuotos mitybos ekspertė                                            

Rita Šilenskienė