Per LRT “Klauskite daktaro” laidą išsamiai buvo papasakota apie čija sėklų naudą ir panaudojimo galimybes. Laidos įrašas 2019. kovo 6 dienos yra čia:
O apie ispaninio šalavijos sėklas žiūrėkite nuo 17-os minutės, vėliau – mano receptai.
Taigi, tuoj turėsime šviežių mėtų ir pasigaminti tokius ledus, tinkančius pasimėgauti šiltais vakarais, tikrai verta!
„Žalieji“ ledai
70 g (6 šaukštai) čija sėklų
300 g riebaus natūralaus jogurto
2 laimų sultys + tarkuota žievelė
Sauja šviežių arba 1 šauštas džiovintų sukapotų mėtų
1 arbat.š žalios „Matcha“ arbatos miltelių (nebūtinai)
1 minkštas avokadas-išskobti
25vnt. išlukštentų pistacijų-pakapoti
Saldumui : 2 šaukštai (50 g) Sukrin -cukraus pakaitalo arba medaus/klevų sirupo
Eiga:
Atskirame inde sumaišyti čija sėklas, (matcha arbatos miltelius) ir mėtas.
Į plakiklį sudėti avokadą, saldiklį, supilti laimo sultis,nutarkuotą žievelę ir suplakti plakikliu iki vientisos košelės
Į jogurtą supilti gautą žalią košelę, supilti sėklų mišinį ir suplakti nedideliu greičiu plakikliu arba kruopščiai išmaišyti šaukštu.
Suberti kapotus riešutus, išmaišyti dar kartą ir padėti 3-4 valandoms į šaldytuvą.
Po to dar galima pašaldyti valandą šaldiklyje.
Patiekiant apibarstyti pistacijomis, puošti mėtomis.
Skanių ir jaukių vakarų Jums linki subalansuotos mitybos ekspertė
Rita Šilenskienė
2 komentarai po ““Žalieji” ledai su čija sėklomis”
Marija
Gaminome,šiandien ragavome.Ledai pavyko,skonis puikus.Išbandysim ir kitus receptus.Ačiū,kad dalinatės savo kūriniais.
Jūs šauni ikvepianti geriui. 👌😉