Žaliasis sviestelis

Kai organizmas šaukia “vitaminų!”, juos galima įdomiai ir skaniai “supakuoti” į labai įvairius produktus ir patiekalus. Žolių naudingosios savybės riebaluose tarsi užsikonservuoja, todėl ir daromi kvapieji žolelių aliejai ar sumaltos supresuojamos žolės užpilamos aliejumi. Šį kartą viskas paprasčiau – greiti vertingi pusryčiai – duonelė su žaliuoju sviestu. Toks sviestelis užrakina naudingas žalumynų savybes ir kelias dienas gali pabūti šaldytuve arba galite suvynioti į maistinę plėvelę ir užšaldyti. Visada patogu po ranka turėti skanų ir naudingą pagardą.

Žaliasis sviestelis:

  • 200 g kambario temperatūros 82% sviesto;
  • 1 minkštas avokadas;
  • 4 šakelės petražolių;
  • 4-5 šakelės krapų;
  • 4-5 dilgėlių šakelės;
  • 5-6 špinatų lapai (žiūrint kokio dydžio);
  • 3 skilt. česnako;
  • 1 nubrauktas a.š. druskos;
  • 1/2 a.š pipirų;
  • 1/2 citrinos sultys.

Viską suplakti blenderyje iki vientisos masės. Tepti ant sveikos duonelės, valgyti su salotomis.

žalias sviestas

Skanaus jums linki,

Rita Šilenskienė

Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.

Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.