Nesu varškės mėgėja, bet šiuos virtinukus gaminau dvi dienas iš eilės ir dar neatsivalgiau:) Tokie purūs ir minkšti, kad virsiu, matyt, dar dvi dienas iš eilės…kol  organizmas pasakys:  “GANA ,moterie, mane tuo pačiu maitinti!”

Verdu 1 minutę SALADMASTER puode.

O įdomiausia tai, kad tą pačią tešlą padėjus ant kepimo kilimėlio, po 25 minučių, mėgavomės nerealaus skonio orinėmis spurgelėmis… Taigi, vienas receptas, du malonumai!

“Burnoje tirpstantys virtiniai” -4 porcijos

660 g (2 pakeliai) eko varškės Dobilas

4 L dydžio kiaušiniai

1 v.š. ( 25 g) Sukrin+ arba palmių žiedų cukraus

1/2 arbat.š druskos

1 v.š. (10 g ) balkšvojo gysločio luobelių – dėl jų ir atsirado tas nepaprastas minkštumas ir porėtumas….

5 v.š. (90 g) pilno grūdo avižų miltų

EIGA:

Viską sudėti į blenderį ir suplakti, kad neliktų varškės grūdelių.

Kabinti vandenyje sudrėkintu šaukšteliu, o kitu šaukšteliu nubraukti į verdantį vandenį. jei norite koęioti, dar reikės papildomai pasiberti miltų, nes tešla lipni. Virti 1-2minutes. Valgyti su jogurtu, uogomis.

O čia šiek tiek kietesni, nes voliojau su kukurūzų miltais “dešreles” ir supjausčiau:

O orinių pliuškių receptą rasite čia:

Subalansuotos mitybos ekspertė

Rita Šilenskienė