Virtinukai

Nesu varškės mėgėja, bet šiuos virtinukus gaminau dvi dienas iš eilės ir dar neatsivalgiau:) Virtinukai tokie purūs ir minkšti, kad virsiu, matyt, dar dvi dienas iš eilės…kol  organizmas pasakys:  “GANA ,moterie, mane tuo pačiu maitinti!”

Verdu 1 minutę SALADMASTER puode.

O įdomiausia tai, kad tą pačią tešlą padėjus ant kepimo kilimėlio, po 25 minučių, mėgavomės nerealaus skonio orinėmis spurgelėmis… Taigi, vienas receptas, du malonumai!

“Burnoje tirpstantys virtinukai ” – 4 porcijos:

  • 660 g (2 pakeliai) eko varškės Dobilas
  • 4 L dydžio kiaušiniai
  • 1 v.š. ( 25 g) Sukrin+ arba palmių žiedų cukraus
  • 1/2 arbat.š druskos
  • 1 v.š. (10 g ) balkšvojo gysločio luobelių – dėl jų ir atsirado tas nepaprastas minkštumas ir porėtumas….
  • 5 v.š. (90 g) pilno grūdo avižų miltų

Virtinukai gaminami:

  1. Viską sudėti į blenderį ir suplakti, kad neliktų varškės grūdelių.
  2. Kabinti vandenyje sudrėkintu šaukšteliu, o kitu šaukšteliu nubraukti į verdantį vandenį. jei norite koęioti, dar reikės papildomai pasiberti miltų, nes tešla lipni. Virti 1-2minutes.
  3. Valgyti su jogurtu, uogomis.

virtinukai

O čia šiek tiek kietesni, nes voliojau su kukurūzų miltais “dešreles” ir supjausčiau:

virtinukai

Subalansuotos mitybos ekspertė

Rita Šilenskienė


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


Vienas komentaras po “Virtinukai