Varškės pagardas prie keptų ar troškintų daržovių

Toks varškės trintinys ypač praverčia , kai turime savo užaugintus kvapnius pomidorus. Dar dažniau aš jį gaminu su paskutiniais rudens raudonskruosčiais ir jau keliais džiovintais pomidorais. Bet ir žiemą jis tinka prie įvairiausių keptų ar troškintų daržovių-ypač šakninių ar beskonės cukinijos. Būtent švelnaus-aštraus skonio varškė „nuspalvina“ cukinijos ar moliūgo griežinėlius.

4 porcijos:

200 g rupios 9proc. varškės

180 g feta ar ožkos kietesnio sūrio

4 skilt.česnako

2 pomidorai, perpjauti į 8 dalis

5 džiovinti pomidorai

Karštoms daržovėms:

2 paprikos

500 g cukinijos juostrelių

1 v.š. ghee sviesto

2-3 skil.česnako

EIGA:

Daržoves supjaustyti panašaus dydžio gabaliukais, dėti į troškintuvą su dangčiu ir įpilti 3-4v.š. vandens. Troškinti apie 7-9minutes, išjungus apiberti kapotais česnakais, džiovintu baziliku.

Česnakus, pomidorus ir džiovintus pomidorus sumalti mikseriu, sudėti likusius produktus ir suplakti apie 1,5min.

Patiekus galima pašlakstyti extra virgin aliejumi. Pabarstyti prieskoninėmis žolelėmis.

 

Subalansuotos mitybos ekspertė

Rita Šilenskienė

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *