Varškės pagardas prie keptų ar troškintų daržovių

Toks varškės pagardas ypač praverčia, kai turime savo užaugintus kvapnius pomidorus. Dar dažniau aš jį gaminu su paskutiniais rudens raudonskruosčiais ir jau keliais džiovintais pomidorais. Bet ir žiemą jis tinka prie įvairiausių keptų ar troškintų daržovių – ypač šakninių ar beskonės cukinijos. Būtent švelniai aštraus skonio varškė „nuspalvina“ cukinijos ar moliūgo griežinėlius.

Varškės pagardas (4 porcijoms):

  • 200 g rupios 9proc. varškės;
  • 180 g feta ar ožkos kietesnio sūrio;
  • 4 skilt. česnako;
  • 2 pomidorai, perpjauti į 8 dalis;
  • 5 džiovinti pomidorai;

Karštoms daržovėms:

  • 2 paprikos;
  • 500 g cukinijos juostelių;
  • 1 v. š. ghee sviesto;
  • 2-3 skil. česnako.

varškės pagardas

Daržovių su varškės pagardu gaminimo eiga:

  1. Daržoves supjaustyti panašaus dydžio gabaliukais, dėti į troškintuvą su dangčiu ir įpilti 3-4 v. š. vandens. Troškinti apie 7-9 minutes, išjungus apiberti kapotais česnakais, džiovintu baziliku.
  2. Česnakus, pomidorus ir džiovintus pomidorus sumalti mikseriu, sudėti likusius produktus ir suplakti apie 1,5 min.
  3. Patiekus galima pašlakstyti extra virgin aliejumi. Pabarstyti prieskoninėmis žolelėmis.

Skanaus Jums linki

Rita Šilenskienė

Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.

Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt

Susiję produktai


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


Vienas komentaras po “Varškės pagardas prie keptų ar troškintų daržovių