Jau ne kartą rašiau apie nuostabią daržovę – baklažaną.

Ši gardi daržovė turi daugybę organizmui naudingų medžiagų: vitaminų A, C, PP, B grupės vitaminų, aminorūgščių, makroelementų ir mikroelementų (kalcio, sieros, chloro, fosforo, magnio ir kt.).

Baklažanai mažina cukraus kiekį kraujyje ir veikia kaip antibiotikai. Juos naudinga valgyti sergantiems skleroze bei kamuojamiems podagros. Jie stiprina organizmą, didina vyrų potenciją, nes turi seleno. Be to, baklažanai nekaloringi: 100 g – tik 24 kalorijos.
Jų nauda išlieka ir termiškai juos apdorojus.
3 porcijos skanios vakarienės:
2 delno dydžio baklažanai, supjaustyti 2,5×2,5cm kubeliais
1 didelis svogūnas, supjaustyti kubeliais
2 didelės morkos, supjaustyti griežinėliais ar šiaudeliais
2 mėsingi pomidorai, supjaustyti smulkiai ar 250 ml trintų pomidorų tyrės (naminio lečo)
1 v.š. ghee sviesto
Prieskoniai pagal poreikį: druska, pipirai, ciberžolė, lauro lapai, garstyčių sėklos
Pagardui: – viską suplakti blenderiu
4-5 skiltelės česnako
6-8 šakelės petražolių
100 g kietojo sūrio
EIGA:
Ištirpinti ghee sviestą, suberti visus prieskonius ir pakaitinti minutę.
Suberti svogūnus ir morkas, pakepinti dvi minutes ant nedidelės ugnies.
Suberti baklažanus, supilti pomidorų tyrę ir uždengus puodą patroškinti 5minutes.
Suberti makaronus, įpilti 100ml vandens ir dar patroškinti 7 minutes, retkarčiais pamaišant.
Patiekiant uždėti po šaukštą sūrio pagardo ir valgyti su paprikomis, avokadu ar raugintais agurkais.