Nesaldūs vafliai

Atsibunda anūkėlė ryte ir sako: “močiute, noriu pusryčiams sumuštinių…” Ką daryti? Močiutė duonos namie neturi nei trupinėlio, iškepti užtruks valandą, į parduotuvę nueiti nenueisiu, nes traumuota koją… O ir nieko tinkamo vaikui nerasiu. Hmmm. Liko tik pasikliauti intuicija ir pasiūlyti tuoj pat išsikepti.

Dar labiau pasidžiaugiau savo pirkiniu už 17 eurų, kuris po 12 minučių pradžiugino anūkę puikiais sumuštiniais.

nesaldūs vafliai

Nesaldūs vafliai 4 asmenų pusryčiams:

  • 160 g lazdyno riešutų (sumalti iki miltų) ar sezamo miltų;
  • 30 g maltų linų sėmenų;
  • 2 XL dydžio kiaušiniai;
  • 1 a.š. druskos;
  • 4 skiltelės česnako (nebūtinai) arba/ir 1 a.š. mairūno;
  • 100 g jogurto ar augalinio pieno;
  • 40 g ištirpinto kokoso aliejaus ar ghee sviesto;
  • 100 g pilno grūdo avižų miltų;
  • 1 v.š. psyllium miltelių;
  • 100 g vandens.

Vaflių gaminimo eiga:

  1. Viską suplakti iki tirštos košės.
  2. Įkaitinti vaflių kepyklą, patepti šepetėliu abi puses, dėti po kupiną šaukštą, silikonine mentele palyginti, uždaryti ir kepti 2-3 minutes. Šie nesaldūs vafliai yra labai skanūs su trupučiu sviestu bei mėgstamomis daržovėmis ant viršaus.

nesaldūs vafliai

Skanaus Jums linki

Rita Šilenskienė

Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.

Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.