Atsibunda anūkėlė ryte ir sako: “močiute, noriu pusryčiams sumuštinių…” Ką daryti? Močiutė duonos namie neturi nei trupinėlio, iškepti užtruks valandą, į parduotuvę nueiti nenueisiu, nes traumuota koją… O ir nieko tinkamo vaikui nerasiu. Chmmm. Liko tik pasikliauti intuicija ir psasiūlyti tuoj pat išsikepti.

Dar labiau pasidžiaugiau savo pirkiniu už 17 eurų, kuris po 12 minučių pradžiugino anūkę puikiais sumuštiniais.

Rekomenduoju 4 asmenų pusryčiams:

160 g lazdyno riešutų (sumalti iki miltų) ar sezamo miltų

30 g maltų linų sėmenų

2 XL dydžio kiaušiniai

1 arbat.š druskos

4 skiltelės česnako (nebūtinai) arba/ir 1 arbat. mairūno

100 g jogurto ar augalinio pieno

40 g ištirpinto mkokoso aliejaus ar ghee sviesto

100 g piln o grūdo avižų miltų

1 v.š. psyllium miltelių

100 g vandens

Eiga:

Viską suplakti iki tirštos košės.

Įkaitinti vaflių kepyklą, patepti šepetėliu abi puses, dėti po kupiną šaukštą, silikonine mentele palyginti, uždaryti ir kepti 2-3 minutes. Ant pravėsusio patepti sviesto, uždėti daržovių.

Subalansuotos mitybos ekspertė

Rita Šilenskienė