Tuno-avinžirnių paštetas su šviežiais agurkais

Vasarą taip trūksta laiko!!!! Nežinau kaip kitiems, bet man para per trumpa:) Todėl neapsikraunu sudėtingais gaminimais, o ieškau maisto, kuris būtų sotus, lengvas, mažai užimantis laiko jį paruošti. Pristatau naują savo atradimą-paštetą su tunu, kurį labai skanu valgyti kosminiu greičiu augančiais agurkais.

Išeiga 600g

140 g moliūgo sėklų (geriau rinktis ekologiškas)

10 g česnako skiltelių

250 g virtų avinžirnių (1 nedidelė skardinė konservuotų)

250 g tuno savo sultyse arba alyvuogių aliejuje

0.5 citrinos sulčių arba 2 š obuolių acto

Prieskoniai: po 3 g druskos, pipirų, ciberžolės (1 nubrauktas arb.š.)

  1. Moliūgų sėklas ir česnakus sumalti blenderiu iki miltų
  2. Sudėti visus produktus į plaktuvą ir sumalti iki pašteto.
  3. Konsistenciją galite reguliuoti skysčiu nuo virtų avinžirnių.
  4. Patiekti su šviežiais agurkais, kapotomis petražolėmis

Skanaus JUMS linki subalansuotos mitybos ekspertė Rita Šilenskienė

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *