Vasarą taip trūksta laiko!!!! Nežinau kaip kitiems, bet man para per trumpa:) Todėl neapsikraunu sudėtingais gaminimais, o ieškau maisto, kuris būtų sotus, lengvas, mažai užimantis laiko jį paruošti. Pristatau naują savo atradimą-paštetą su tunu, kurį labai skanu valgyti kosminiu greičiu augančiais agurkais.

Išeiga 600g

140 g moliūgo sėklų (geriau rinktis ekologiškas)

10 g česnako skiltelių

250 g virtų avinžirnių (1 nedidelė skardinė konservuotų)

250 g tuno savo sultyse arba alyvuogių aliejuje

0.5 citrinos sulčių arba 2 š obuolių acto

Prieskoniai: po 3 g druskos, pipirų, ciberžolės (1 nubrauktas arb.š.)

  1. Moliūgų sėklas ir česnakus sumalti blenderiu iki miltų
  2. Sudėti visus produktus į plaktuvą ir sumalti iki pašteto.
  3. Konsistenciją galite reguliuoti skysčiu nuo virtų avinžirnių.
  4. Patiekti su šviežiais agurkais, kapotomis petražolėmis

Skanaus JUMS linki subalansuotos mitybos ekspertė Rita Šilenskienė