Troškinys “Baklažanų draugystė”- 3 porcijos

Kai nėra laiko ilgai stovėti prie puodų, o kūnas reikalauja gero maisto, tereikia peržiūrėti šaldytuvo resursus ir gimsta nuostabaus skonio troškinys per 13 min!

1 didelis baklažanas, supjaustyti mažojo piršto dydžio gabaliukais

2 morkos, griežinėliais

1 nedidelis burokėlis, 3mm plokštelėmis

1/4 saliero šaknies, kubeliais

10 cm poro

7-8 džiovinti pomidorai, gabaliukais ir mirkyti vandenyje 2 val. – jų dažnai turiu šaldytuve, nes neperku mirkytų aliejuose.

3-4 pavasariniai svogūnėliai

2 a.š ciberžolės

1 a.š džiovintų bazilikų

1/2 čili pipiro, smulkiai sukapoti

3 cinamono lazdelės

1 š ghee sviesto

Eiga:

Ištirpinti sviestą, suberti ciberžolę ir cinamono lazdeles. Po kelių sekundžių supilti morkas, burokėlius ir salierą. Išmaišyti ir uždengti, kol susipjaustysime baklažaną. Visa tai užtrunka 5 min.

Supilame baklažano pirštelius į keptuvę, vos pabarstome druska, bazilikais, čili pipirais. Išmaišome ir troškiname ant vidutinės ugnies dar 3 min.

Susipjaustome pomidorus (jei jie buvo nepjaustyti , o tik pamerkti). Supilame su visu skysčiu į keptuvę. Išmaišome ir uždengiame. Paliekame troškintis dar 5 min ant nedidelė sugnies.

Tuo tarpu susipjaustome porą ir svogūnų laiškus. Likus minutei, suberiame porą ir išmaišome paskutinį kartą. Praėjus 13 min nuo gaminimo pradžios, išjungiame troškintuvą (aš gaminau didelėje keptuvėje), dedame lėkštes ant stalo, pasipjaustau ožkos sūrio plonomis juostelėmis, paprikos ir sėdamės su šeima pietauti. Patiekiant pabarstome svogūnų laiškais.

Prie tokio troškinio dera šviežios salotos, garinta paukštiena ar žuvis, tunas, sūris. Svarbiausia tai turi būti mažoji patiekalo dalis.

image