Retais atvejais į mūsų namus atkeliauja mėsa. Tačiau jei jau perkame, tai dažniausiai triušiena ar aviena. Šį kartą triušiena kvepėjo apelsinais.
5-6 porcijos TRIUŠIS PO APELSINAIS
1 kg triušiukas (5-6 porcijos)- supjaustyti porcijomis
1 apelsinas-supjaustyti plonais griežinėliais. Ekologišką apelsiną galima nelupti
apie 300 g moliūgo ar cukinijos-šiaudeliais
1 nedidelė ropė ar kaliaropė-kubeliais
4-5 skiltelės česnako-sutraiškyti
Prieskoniai: po 1 arbat.š druskos, čiobrelių ir cinamono
Kelios rozmarino šakelės ar džiovinto rozmarino žiupsnis
1 v.š. ghee sviesto
EIGA:
- Sviestą ištirpinti troškintuve, sudėti triušieną, pabarstyti prieskoniais, ant viršaus sudėti apelsino griežinėlius, česnakus, rozmarino šakeles.Įpilti 100ml vandens ar balto vyno.
- Troškinti ant nedidelės kaitros 50min.
- Sudėti šiaudeliais supjaustytas cukinijas ar moliūgą ir dar patroškinti 6-7min.
- Valgyti su salotomis.
SALOTOMS:
Baltas ridikas ir morka -šiaudeliais
lapinės salotos-suplėšyti.
2-3 pekino kopūsto lapai-supjaustyti smulkiau
Pagardinti geru aliejumi, citrininiu/apelsininiu balzaminiu actu ar obuolių actu, druska, pipirais.
Mėsos turi būti lėkštėje nedidelis gabaliukas, o visą kitą vietą-užimti daržovės!
Skanaus Rita Šilenskienė
2 komentarai po “Triušiena po apelsinais”
Ačiū labai, miela Rita! :))
Ačiū labai už nuostabius receptus! Iš bandėme ir likom labai patenkinti!