Triušiena po apelsinais

Retais atvejais į mūsų namus atkeliauja mėsa. Tačiau jei jau perkame, tai dažniausiai triušiena ar aviena. Šį kartą triušiena kvepėjo apelsinais.

5-6 porcijos TRIUŠIS PO APELSINAIS

1 kg triušiukas (5-6 porcijos)- supjaustyti porcijomis

1 apelsinas-supjaustyti plonais griežinėliais. Ekologišką apelsiną galima nelupti

apie 300 g moliūgo ar cukinijos-šiaudeliais

1 nedidelė ropė ar kaliaropė-kubeliais

4-5 skiltelės česnako-sutraiškyti

Prieskoniai: po 1 arbat.š druskos, čiobrelių ir cinamono

Kelios rozmarino šakelės ar džiovinto rozmarino žiupsnis

1 v.š. ghee sviesto

 

EIGA:

  1. Sviestą ištirpinti troškintuve, sudėti triušieną, pabarstyti prieskoniais, ant viršaus sudėti apelsino griežinėlius, česnakus, rozmarino šakeles.Įpilti 100ml vandens ar balto vyno.
  2. Troškinti ant nedidelės kaitros 50min.
  3. Sudėti šiaudeliais supjaustytas cukinijas ar moliūgą ir dar patroškinti 6-7min.
  4. Valgyti su salotomis.

 

SALOTOMS:

Baltas ridikas ir morka -šiaudeliais

lapinės salotos-suplėšyti.

2-3 pekino kopūsto lapai-supjaustyti smulkiau

Pagardinti geru aliejumi, citrininiu/apelsininiu balzaminiu actu ar obuolių actu, druska, pipirais.

Mėsos turi būti lėkštėje nedidelis gabaliukas, o visą kitą vietą-užimti daržovės!

Skanaus                                                                                                      Rita Šilenskienė

2 komentarai po “Triušiena po apelsinais

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *