Traškučiai su jūros dumbliais

Receptas buvo gamintas laidoje “Klauskite daktaro” vasario 27 dieną. Mediatekoje rasite visą įrašą apie nuostabiuosius dumblius ir kaip paprasta įtarukti juos į kasdienę mūsų mitybą. O dabar papasakosiu kaip įprastą kiaušinį paversti prašmatniu patiekalu.

Apie tai, kad jūros dumbliai yra labai vertingi, yra girdėję daugelis. Pastaraisiais dešimtmečiais šis produktas išpopuliarėjo visame pasaulyje, tačiau lietuviams tai vis dar egzotiškas ir neįprastas maistas, nors dumblių galima įsigyti bet kuriame prekybos centre.

Laidoje dalyvavau su Orijumi Gasanovu ir jį-visko mačiusį ir visko ragavusį-labai nustebino traškučių skonis.

Ar tikrai jam patiko, galite pamatyti paspaudę pelytę čia:

O  juos pasigaminti labai labai paprasta…

Desertiniai traškučiai su jūros kopūstais

INGREDIENTAI:

100 g saulėgrąžų sėklų

100 g moliūgų sėklų

100 g sezamų sėklų

2 š. kanapių sėklų

100 g nekepintų žalių grikių

2 v. š. (15 g) džiovintų jūrų kopūstų

100 ml klevų sirupo ar Fiber Sirup auksinio saldiklio su ląsteliena

½ a. š. druskos

EIGA:

  1. Visus ingredientus suminkyti ir išploti drėgnomis rankomis ant kepimo popieriumi išklotos skardos, išlyginti paviršių. gerai viską suspausti.
  2. Kepti 18–20 min., kol pasklis malonus karamelės kvapas ir sėklos lengvai paruduos. Ištraukti, atvėsinti, supjaustyti aštriu peiliu ar sulaužyti.

Pastaba

Jei klevų sirupas ar saldiklis per brangus, 200 g džiovintų datulių išvirkite 200 g vandenyje, suplakite ir suminkykite su sėklomis. Toliau viskas taip pat.

Skanaus ir įdomaus maisto

Jums linki subalansuotos mitybos ekspertė

Rita Šilenskienė

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *