Traškučiai „Pikantiški“ su šviežiais burokėliais

Išeiga: 5 džiovyklės skardelės arba 3 orkaitės skardos.

Traškučiams pagaminti reikės:

  • 280 g burokėlių;
  • 190 g (3 vnt.) svogūnų;
  • 150 g topinambų (galima keisti morkomis/ batatu);
  • 270 g vandens;
  • 20 g česnako skiltelių (1/2 galvelės);
  • 240 g sėmenų išspaudų (galima keisti 220 g riešutų miltais +10 g gysločio luobelių);
  • Prieskoniai: 30 g kmynų, 1 a. š. čiobrelių,1 a. š. druskos.

Traškučių gaminimo eiga:

  1. Visas daržoves supjaustyti nedideliais gabaliukais, sudėti į plakiklį. Sudėti visus produktus, išskyrus sėmenų išspaudas. Suplakti apie minutę iki glotnios košelės. 1 min/10 greitis.
  2. Suberti sėmenų išspaudas ir gerai išmaišyti apie 20 sek. /6 greičiu.
  3. Gausis minkšto sviesto konsistencijos tešla. Ją iškrėsti ant daugkartinio kepimo kilimėlio ir plonai ištepti, vilgant vandenyje silikonine mentele. Storis turi būti 1-2 mm. Mentele atsargiai subraižyti norimo dydžio juosteles ar kvadratėlius ir džiovinti 3-4 val./65C džiovyklėje arba orkaitėje 100C apie 1.30val. Traškučiai turi lengvai atkibti nuo paviršiaus, tapti traškūs (kaip čipsai).

traškučiai

Traškučiai „Desertiniai“:

Išeiga: 5 džiovyklės skardelės arba 3 orkaitės skardos.

Ingredientai A:

  • 1 Citrina (177g be žievelės);
  • 150 g džiovintų slyvų;
  • 270 g obuolių (2-3 vnt);
  • 120 g morkų (1 didelė);
  • 150 anakardžių riešutų;
  • 250 g vandens;

Ingredientai B:

Traškučių gaminimo eiga:

  1. Morkas, citriną ir obuolius supjaustyti nedideliais gabaliukais, sudėti į plakiklį. Sudėti visus A produktus  ir suplakti apie minutę iki glotnios košelės. 1min/10 greitis.
  2. Suberti sėmenų išspaudas ir cinamoną bei gerai išmaišyti apie 20 sek. /6 greičiu.
  3. Gausis minkšto sviesto konsistencijos tešla. Ją iškrėsti ant daugkartinio kepimo kilimėlio ir plonai ištepti, vilgant vandenyje silikonine mentele. Storis turi būti 1-2 mm. Mentele atsargiai subraišyti norimo dydžio juosteles ar kvadratėlius ir džiovinti 3-4 val./65C džiovyklėje arba orkaitėje 100C apie 1.30 val. Traškučiai turi lengvai atkibti nuo paviršiaus, tapti traškūs (kaip čipsai).

Skanaus Jums linki

Rita Šilenskienė

Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.

Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt

Susiję produktai


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


2 komentarai po “Traškučiai „Pikantiški“ su šviežiais burokėliais


  1. Rūta komentuoja:

    Laba diena, noriu pasiteirauti, ar galima linų sėmenų išspaudas pakeisti pačiais sėmenimis (maltais)? Jei ne, tai kur įsigyti išspaudų?
    Ačiū

    • Rita Šilenskienė komentuoja:

      Sveiki, jei džiovinate džiovyklėje temperatūroje iki 70C, taip, galima. Jei džiovinsite orkaitėje, geriau būtų išspaudos. Jas galima rasti turguje pas žmones, kurie spaudžia aliejų ir dar mačiau RIMI prie sveikų produktų