Traškučiai „Pikantiški“ su šviežiais burokėliais

Išeiga: 5 džiovyklės skardelės arba 3 orkaitės skardos.

280 g burokėlių

190 g (3 vnt.) svogūnų

150 g topinambų (galima keisti morkomis/ batatu)

270 g vandens

20 g česnako skiltelių (1/2 galvelės)

240 g sėmenų išspaudų (galima keisti 220 g riešutų miltais +10 g gysločio luobelių)

Prieskoniai: 30 g kmynų, 1 a. š. čiobrelių,1 a. š. druskos

Eiga:

Visas daržoves supjaustyti nedideliais gabaliukais, sudėti į plakiklį. Sudėti visus produktus, išskyrus sėmenų išspaudas. Suplakti apie minutę iki glotnios košelės. 1 min/10 greitis.

Suberti sėmenų išspaudas ir gerai išmaišyti apie 20 sek. /6 greičiu.

Gausis minkšto sviesto konsistencijos tešla. Ją iškrėsti ant daugkartinio kepimo kilimėlio ir plonai ištepti, vilgant vandenyje silikonine mentele. Storis turi būti 1-2 mm. Mentele atsargiai subraižyti norimo dydžio juosteles ar kvadratėlius ir džiovinti 3-4 val./65C džiovyklėje arba orkaitėje 100C apie 1.30val. Traškučiai turi lengvai atkibti nuo paviršiaus, tapti traškūs (kaip čipsai).

Traškučiai „Pikantiški“ su šviežiais burokėliais

Traškučiai „Desertiniai“

Išeiga: 5 džiovyklės skardelės arba 3 orkaitės skardos

Ingredientai A:

1 Citrina (177g be žievelės)

150 g džiovintų slyvų

270 g obuolių (2-3 vnt)

120 g morkų (1 didelė)

150 anakardžių riešutų

250 g vandens

Ingredientai B:

200 g sėmenų išspaudų

2 a. š. Ceilono cinamono

Eiga: Morkas, citriną ir obuolius supjaustyti nedideliais gabaliukais, sudėti į plakiklį. Sudėti visus A produktus  ir suplakti apie minutę iki glotnios košelės. 1min/10 greitis.

Suberti sėmenų išspaudas ir cinamoną bei gerai išmaišyti apie 20 sek. /6 greičiu.

Gausis minkšto sviesto konsistencijos tešla. Ją iškrėsti ant daugkartinio kepimo kilimėlio ir plonai ištepti, vilgant vandenyje silikonine mentele. Storis turi būti 1-2 mm. Mentele atsargiai subraišyti norimo dydžio juosteles ar kvadratėlius ir džiovinti 3-4 val./65C džiovyklėje arba orkaitėje 100C apie 1.30 val. Traškučiai turi lengvai atkibti nuo paviršiaus, tapti traškūs (kaip čipsai).

Ritos Šilenskienės portretas

Rita Šilenskienė
Subalansuotos mitybos ekspertė

Landing 2

Norite 3-4 kartus per savaitę gauti informaciją apie naujausius receptus, subalansuotos mitybos straipsnius ir sveikų produktų pasiūlymus tiesiai į savo el. pašto dežutę? Užsiprenumeruokite naujienlaiškį ir iš karto gaukite du mano mylimiausius receptus!


Susiję produktai

2 komentarai po “Traškučiai „Pikantiški“ su šviežiais burokėliais

  1. Rūta komentuoja:

    Laba diena, noriu pasiteirauti, ar galima linų sėmenų išspaudas pakeisti pačiais sėmenimis (maltais)? Jei ne, tai kur įsigyti išspaudų?
    Ačiū

    • Rita Šilenskienė komentuoja:

      Sveiki, jei džiovinate džiovyklėje temperatūroje iki 70C, taip, galima. Jei džiovinsite orkaitėje, geriau būtų išspaudos. Jas galima rasti turguje pas žmones, kurie spaudžia aliejų ir dar mačiau RIMI prie sveikų produktų

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *