Prieš pusmetį pamačiau “sveikesnius” pyragų gatavus mišinius ir pasakiau : “Tikrai jau nesąmonė… Tik visai nemokantys gali juos naudoti…” . Atsiimu savo žodžius ir pripažįstu, kad tai labai patogu, kai neturi kokių nors ingredientų.

Greitpyragis iš paskutinių savo obuolių 

Kepimo skarda 30x30cm

“Skysti ingredientai”:

180 g sviesto -ištirpinti

120 g natūralaus riebaus jogurto

4 kiaušiniai

1 nedidelis apelsinas

“Priedai”

120 g anakardžio riešutų-pasmulkinti

10-12 džiovintų slyvų- supjaustyti į 4 dalis

1/2 stiklionės juodųjų serbentų -naudojau šaldytus

4-5 stambesni obuoliai – supjaustyti gabaliukais

“Sausi ingredientai”:

1 pakelis universalaus kepimo mišinio

Skardai paruošti šaukštas ghee sviesto ir sauja saulėgrąžų sėklų.

EIGA:

  1. Skardą ištepti lydytu sviestu ir pabarstyti saulėgrąžų sėklomis. Likusiomis galima bus pabarstyti pyrago viršų.
  2. Visus šlapius ingredientus suplakti mikseriu apie 1 minutę iki vientisos masės. Palikti inde.
  3. Suberti miltų mišinį ir dar kartą suplakti.
  4. Maišymo inde sumaišyti visus papildomus ingredintus ir ant jų supilti gautą tešlą. Kruopščiai išmaišyti ir supilti į paruoštą skardą. Paviršių galima pabarstyti saulėgrąžų sėklomis ar kokoso drožlėmis.
  5. Kepti aspie 55 minutes/170C su oro pūtimu. Pyragas turi išsipūsti, gražiai apskrusti. Pjaustyti atvėsusį.

Skanaus

Subalansuotos mitybos ekspertė

Rita Šilenskienė