Kokia gi šventė be skanėstų, desertų ir gėlių… Štai ir išaušo pavasario diena, kuri yura (arba bent jau turi būti) brangi kiekvienam lietuviui ir Lietuvos gyventojui. Šią dieną mes iškilmingai iškeliame vėliavą, pasidarome šventinius pietus ir, esant galimybei, sudalyvaujame kokiame nors miesto renginyje.

Šį kartą ant mūsų stalo atsidūrė gardusis vyniotinis su mascarpone sūriu. Kadangi visi ingredientai baltyminiai ir riebalai, o angliavandenių nėra, tokiu skanumynu galima pasimėgauti ir vakare.

Vyniuotiniui reikės paruošti skardą-patepti ghee sviestu, iškloti rudu kepimo popieriumi ir įkaitinti orkaitę.

Biskvitas

“Šlapi” produktai

6 M dydžio kiaušiniai (atskirti baltymus ir trynius)

100 g minkšto sviesto

3 šaukštai SUKRIN saldiklio be kalorijų ir 0 glikeminio indekso

2-3 lašai vanilės

Birūs produktai:

1 šaukštas 100proc kakavos arba kakavos gėrimo be cukraus

1 šaukštas atsparios krakmolingos ląstelienos Fiberfin arba krakmolo

2 šaukštai QUINOA ar riešutų miltų

1 arbat.š balkšvojo gysločio luobelių Psyllium husk

EIGA:
1.Trynius, sviestą, vanilę, saldiklį gerai išsukti mediniu šaukštu arba plakikliu iki balkšvos, purios masės.

2.Visus birius ingredientus : riešutų miltus, luobeles, krakmolą ir kakavą sumaišyti dubenyje ir persijoti į dubenį su sviestu. Išmaišyti.

3. Baltymus išplakti iki standžių putų ir atsargiai įmaišyti į tešlą. Paruoštą tešlą išpilti ant paruoštos skardos, išlyginti plokščiu peiliu ir kepti apie 20 minučių/175C.

Ištraukus iš orkaitės, biskvitą užkloti kitu popieriaus lakštu ir apversti. Atsargiai nuplėšti nuo biskvito kepimo popierių ir suvynioti. Palikti atvėsti. Tuo tarpu pasigaminti kremą.

Kremas:

100 g natūralaus jogurto

400 g mascarpone sūrio be laktozės

2-3 SUKRIN arba medaus

          Viską suplakti ar gerai išmaišyti.                  

Atsargiai išvynioti, itepti kremą, nesiekiant 5 cm vienos ilgosios kraštinės ir suvynioti, šiek tiek suspaudžiant.

Vėl suvynioti š tą patį popierių ir palikti 2-3 valandoms susidraugauti.

Valgėme su obuoliene be cukraus.

Nepatingėkite ir 20 minučių darbas bus apvainikuotas dideliu WOW!!!

Subalansuotos mitybos ekspertė Rita Šilenskienė