“Šventinis suktinis”

Kai norisi pagaminti kažką įdomesnio, visai nereikia “mandrų” ingredientų, tiesiog reikia “mandrai” juos sudėti ir bus šventė!

Šį kartą neturėjau atsidarančios formos, tad įdaro gavosi kiek daugoka, bet skonis buvo nuostabus.

Apvali kepimo forma 26cm, geriau atsidaranti.

“Šventinis suktinis” – reikės:

  • 1 cukinija 25-30 cm, supjaustyti bulvių skutuku juostelėmis;
  • 2 stambesnės morkos, supjaustyti bulvių skutuku juostelėmis;
  • 400 g. cukinijos, gabaliukais;
  • 180 g. voveraičių;
  • 4 kiaušiniai (200g be lukšto);
  • 50 g gelsvės;
  • 150 g feta arba fermentinio tarkuoto sūrio;
  • 1/2 a.š. druskos, pipirų.

cukinija

“Šventinis suktinis” – gaminimas:

  1. Pirmąsias cukinijos ir morkų juosteles susukti į ritinėlį ir dėti į kepimo indo centrą. Po to kepimo inde kitas juosteles vynioti aplink, bet labai stipriai nesuspausti, kad įdaras galėtų patekti į tarpus.
  2. Visus įdaro komponentus suplakti nedideliu greičiu mikseryje arba rankiniu plaktuvu. Paskirstyti jį į juostelių tarpus. Turėtų matytis juostelių kraštai (aš padauginau cukinijos ir grybų…)
  3. Kepti 45-50min./190C. Pjaustyti kiek pravėsusį.

voveraitės

Skanaus jums linki,

Rita Šilenskienė

Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.

Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.