Šreko omletas

Nesu labai pažengusi daržininkė, bet stengiuosi visko po truputį užsiauginti. Nežinau kaip kitiems, bet gražūs špinatų kelmeliai tuoj pat ima krauti žiedynus, o didesni lapai susisuka nuo vabaliukų. Tuomet griūnu į lysvę, viską nuraunu ir nuplovusi lapelius dedu į dėžutę- taip suruošiu valgymui. O kaip darote jūs?

Kai atsidarau šaldytuvą ir matau dėžę pilną traškių špinatų, suku galvą kaip juos sunaudoti. Taip gimė šis omletas.

2 porcijos „Šreko omleto“

Pasiruoškite kepimo skardelę/indą: ištepti ghee sviestu, pabarstyti begliuteniais miltais (maltų riešutų/kukurūzų ar kynvos).

Įkaitinkite orkaitę iki 180C.

Ingredientai:

2 svogūnai (100g)

50 g špinatų

110 g avies/ožkos feta sūrio

4 XL kiaušiniai (225 g)

Po ¼ a. š. pipirų ir ciberžolės

1 v.š. ghee sviesto

10 g tarkuoto “Džiugo“ sūrio- paviršiui pabarstyti

Eiga:

Sudėti visus ingredientus be kietojo sūrio į plakiklį ir suplakti iki gražios žalios vienalytės masės. Išpilti į paruoštą formą, pabarstyti tarkuotu sūriu Džiugu ar kitu sūriu ir kepti apie 25 min./180C.

Valgyti su daržovėmis/keto bandelėmis, žaliuoju sviesteliu.

Gerai iškeptas omletas lengvai išsiverčia iš formos.

Šreko omletas

Šreko omletas

Šreko omletas

Susiję produktai

Ritos Šilenskienės portretas

Rita Šilenskienė
Subalansuotos mitybos ekspertė

Landing 2

Norite 3-4 kartus per savaitę gauti informaciją apie naujausius receptus, subalansuotos mitybos straipsnius ir sveikų produktų pasiūlymus tiesiai į savo el. pašto dežutę? Užsiprenumeruokite naujienlaiškį ir iš karto gaukite du mano mylimiausius receptus!


 

2 komentarai po “Šreko omletas

  1. Veronika komentuoja:

    kai žydi špinatai nebevartojami,per karščius turim svogūno laiškų,agurkų,būtinai pabarstau omletą ciberžole…

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *