Spanguolių žėlė

Receptas iš LRT  laidos “Klauskite daktaro”

A. Unikausko teigimu, natūralių antibiotikų galima rasti ir gamtoje: „Mes, lietuviai – turtinga tauta, nes mūsų daržuose ir miškuose auga vadinamieji natūralūs antibiotikai – produktai, kurie padeda naikinti užkratus ir kovoja su bakterijomis be jokio šalutinio poveikio.“ Vienas tokių, sako jis – spanguolės, kuriose didelė vitaminų koncentracija. „Jau nuo senų laikų spanguolės laikomos natūraliu antibiotiku. Jos veikia prieš virusus, turi bakteriostatinį ir baktericidinį poveikį. Jos sudaro veistis bakterijoms nepalankią terpę ir jas naikina. Ten esantys glikozidai ir antocianinai užkerta kelią šlapimo pūslės, inkstų, žarnyno ir burnos infekcijoms“, – teigia gydytojas.

Visą laidą apie spanguoles galite peržiūrėti čia, o mano receptai nuo 36 minutės.

Spanguolių žėlė

Eiga:

  1. Agar agarą užpilti 250 ml vandens ir palikti kelias minutes.
  2. Suplakite spanguoles su persimonu ir saldikliu, palikti plakimo inde.
  3. Paruoškite iš anksto indelius į kuriuos pilstysite žėlė.
  4. Puodelyje užkaisti ištirpintą agar agarą. Kai užvirs,intensyviai maišyti šluotele ir virti 10sek. Po to greitai supilti į plaktuvą ir išplakti tik 5 sek. Tuoj pat pilstyti žėlė į indelius ar tortinę, papuošti kapotais riešutais ar dumplainiais.

Skanių desertų Jums linki

Rita Šilenskienė

Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.

Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


3 komentarai po “Spanguolių žėlė


  1. tatjana komentuoja:

    Jau šventėms Dariaus kisielių su želatina,o dabar padarysiu su agar-agar,nes turiu uzsisaldziusi daug spanguolių,aš vietoj saldykliu naudoju
    medų,man skaldyklos per daug priklauso saldus,ACIU už receptus.
    Su pagarba Tatjana.Romanovskiene.