Šokoladinis riešutainis

„Šlapi ingredientai“

4 kiaušiniai (atskirti baltymus ir trynius)

2 bananai (220 g be žievės)

1 persimonas (220g)

100 g natūralaus jogurto

1 a.š. sodos

„Sausi ingredientai“:

200 g juodo šokolado (sutarkuoti)

100 g migdolo riešutų (sumalti) ar jų miltų

50 g Eritritolio „Sukrin Gold“ ar kito sveiko saldiklio

Pertepimui ir papuošimui:

4 v.š. juodųjų serbentų ar slyvų uogienės be cukraus

Saujelė juodųjų serbentų (tinka šaldyti)

EIGA:
1. Pasisverti visus sausus ingredientus. Jei reikia, sumalti riešutus ir šokoladą.  Sumaišyti visus sausus ingredientus maišymo dubenyje.

  1. Sodą sumaišyti su jogurtu.
  2. Atskirtus nuo trynių baltymus išplakti su žiupsneliu druskos iki standžių putų.
  3. Vaisius, trynius, saldiklį ir jogurtą suplakti iki vientisos košelės. Ją išpilti prie sausų ingredientų ir viską gerai išmaišyti.
  4. Atsargiai įmaišyti išplaktus baltymus.
  5. 25 cm arba 2vnt 18 cm formas ištepti sviestu, pabarstyti truputį kokoso miltais ir išpilti tešlą į vieną arba dvi formas (dviems biskvitams). Ant paviršiaus išdėti serbentus.
  6. Kepti apie 45min./180C su oro pūtimu, kol gražiai pakils ir apskrus. Tikrinti mediniu pagaliuku.
  7. Atvėsinti ir du mažesnius biskvitus pertepti uogiene. Palikti 3-4 valandoms, kad susigertų. Didesnį perpjauti per pusę, sutepti ir palikti susigerti skoniams.

 

Subalansuotos mitybos ekspertė Rita Šilenskienė

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *