„Šlapi ingredientai“
4 kiaušiniai (atskirti baltymus ir trynius)
2 bananai (220 g be žievės)
1 persimonas (220g)
100 g natūralaus jogurto
1 a.š. sodos
„Sausi ingredientai“:
200 g juodo šokolado (sutarkuoti)
100 g migdolo riešutų (sumalti) ar jų miltų
50 g Eritritolio „Sukrin Gold“ ar kito sveiko saldiklio
Pertepimui ir papuošimui:
4 v.š. juodųjų serbentų ar slyvų uogienės be cukraus
Saujelė juodųjų serbentų (tinka šaldyti)
EIGA:
1. Pasisverti visus sausus ingredientus. Jei reikia, sumalti riešutus ir šokoladą. Sumaišyti visus sausus ingredientus maišymo dubenyje.
- Sodą sumaišyti su jogurtu.
- Atskirtus nuo trynių baltymus išplakti su žiupsneliu druskos iki standžių putų.
- Vaisius, trynius, saldiklį ir jogurtą suplakti iki vientisos košelės. Ją išpilti prie sausų ingredientų ir viską gerai išmaišyti.
- Atsargiai įmaišyti išplaktus baltymus.
- 25 cm arba 2vnt 18 cm formas ištepti sviestu, pabarstyti truputį kokoso miltais ir išpilti tešlą į vieną arba dvi formas (dviems biskvitams). Ant paviršiaus išdėti serbentus.
- Kepti apie 45min./180C su oro pūtimu, kol gražiai pakils ir apskrus. Tikrinti mediniu pagaliuku.
- Atvėsinti ir du mažesnius biskvitus pertepti uogiene. Palikti 3-4 valandoms, kad susigertų. Didesnį perpjauti per pusę, sutepti ir palikti susigerti skoniams.
Subalansuotos mitybos ekspertė Rita Šilenskienė