Šis patiekalas buvo pateiktas LRT laidoje “Klauskite daktaro” 2019 metais kovo 7 dieną. Labai informatyvi laida apie super prieskonius-adaptogenus ir apie avinžirnius galite peržiūrėti paspaudę čia:.

Šiam pyragui reikės:

400g virtų ar konservuotų avinžirnių

1 didelė (160g) morka

100g džiovintų, nuplautų datulių

1 šaukštelis sodos įmaišytas į 150g jogurto ar grietinės

150 g augalinio ar kokoso pieno

1 kiaušinis XL dydžio

1 šaukštelis tarkuoto imbiero

“Sausi” produktai:

2 šaukštai 100proc.kakavos (40g) arba kakavos gėrimo be cukraus

100 g lazdyno ar kitų riešutų miltų

1 nubrauktas šaukštas balkšvojo gysločio miltelių arba sėlenų

1 arbat.šaukštelis cinamono

Sauja lazdyno riešutų-įmaišyti į tešlą

EIGA:

Į plaktuvą sudėti: virtus avinžirnius, kiaušinius, supjaustytą morką, tarkuotą imbierą, išmirkytas ar nuplautas datules, jogurtą su soda ir kiaušinį. Viską suplakti iki vientisos košelės.

Atskirame inde sumaišyti visus sausus produktus: riešutų miltus, riešutus, cinamoną, kakavą, gysločio miltelius.

Sumaišyti viską kruopsčiai, įmaišyti lazdyno riešutų saują ir išdėti į kepimo formą arba keksines. Kepti apie 50minučių su oro pūtimu apie 50minučių. Dar šiltą galima aptepti skystu medumi ar pašlakstyti agavų sirupu. Valgyti tik atvėsusį.

Įtraukitye į mitybą avinžirnius!!! Mano knygoje taip pat daug patiekalų su avinžirniais:)