Žmonės nustemba, kai pasakau, kad yra daug kitų skanių būdų valgyti silkę, o ne tik įprastas derinys-bulvė ir silkė. Pamėginkite ir būsite nustebinti. Šiame patiekale suderinau dviejų rūšių kopūstines daržoves-kalafijorus ir egzotiškąjį Pac-choi.

Vis daugiau Europoje gerbėjų susilaukia į kininį kopūstą panašus jo giminaitis – pak-choi arba bog Choy. Kaip jis ten besirašo, bet valgyti jį tikrai naudinga,beje, kaip ir visas bastutinės šeimos daržoves. Norintys nepriaugti žiemą svorio, išvalyti savo organizmą, būti sotūs ir sveiki, į pirkinių krepšelį kiekvieną kartą turėtumėte įsidėti šio gamtos stebuklo (kopūstinių daržovių) . Pak Choi lapiniai kopūstai yra mažo kaloringumo, bet turi  didelį kiekį ląstelienos! Todėl žarnyno gera veikla bus užtikrinta.  Taip pat šie kopūstai turi daug vitamino C (100g/ Pak Choi yra apie 80% dienos normos), bet nepamirškite, kad jei perkepsite, pervirsite, nauda išgaruos.

2 porcijoms reikės:

2 svogūnų, supjaustyti pusžiedžiais

2 pac-choi kopūstėlių, perpjauti išilgai

1/2 kalafijoro galvos, suskirstyti žiedynais

kepimui 1 a.š. ghee sviesto

Prieskoniai: balzaminis actas, 1 a.š. ciberžolės, 1/2 a.š. druskos, 1/2 a.š. grūstų pipirų, 1 a.š. šakninių daržovių džiovinto mišinio(salierai, petražolės, poras) arba Provanso žolelių

Pateikimui: silkės filė, paruoštos patiems iš sūdytų su galva silkių.

Eiga:

1.trošklintuve ištirpinti ghee sviestą, suberti svogūnus ir ciberžolę, išmaišyti ir pakepti 1min.

2.Sudėti perpjautus pac-choi kopūstus, pašlakstyti balzaminiu actu(Soler Romeo)

3.Ant viršaus suberti kalafijoro žiedynus ir juos pabarstyti sausų žolelių mišiniu ir vos druska. Įpilti 50-70ml vandens ir uždengti. troškinti ant nedidelės kaitros 8min.

4. Išdėti į lėkštę, pagardinti pipirais ir valgyti su silke.

 

Jei rinksitės kitokias daržoves, galvokite per kiek laiko jos pasigamins-kietesnes pjaustykite smulkiau, minkštesnes dėkite į viršutinį sluoksnį. Svarbiausia-visos turi likti traškios ir pasigaminti per tą patį laiką. Labai džiaugiuosi SALADMASTER sveiko maisto gaminimo sistema, nes daržoves gaminu be vandens, todėl jos lieka dar traškesnės ir aromatingesnės!