Silkė su kopūstais

Žmonės nustemba, kai pasakau, kad yra daug kitų skanių būdų valgyti silkę, o ne tik įprastas derinys-bulvė ir silkė. Pamėginkite ir būsite nustebinti. Šiame patiekale suderinau dviejų rūšių kopūstines daržoves-kalafijorus ir egzotiškąjį Pac-choi.

Vis daugiau Europoje gerbėjų susilaukia į kininį kopūstą panašus jo giminaitis – pak-choi arba bog Choy. Kaip jis ten besirašo, bet valgyti jį tikrai naudinga,beje, kaip ir visas bastutinės šeimos daržoves. Norintys nepriaugti žiemą svorio, išvalyti savo organizmą, būti sotūs ir sveiki, į pirkinių krepšelį kiekvieną kartą turėtumėte įsidėti šio gamtos stebuklo (kopūstinių daržovių) . Pak Choi lapiniai kopūstai yra mažo kaloringumo, bet turi  didelį kiekį ląstelienos! Todėl žarnyno gera veikla bus užtikrinta.  Taip pat šie kopūstai turi daug vitamino C (100g/ Pak Choi yra apie 80% dienos normos), bet nepamirškite, kad jei perkepsite, pervirsite, nauda išgaruos.

2 porcijoms reikės:

2 svogūnų, supjaustyti pusžiedžiais

2 pac-choi kopūstėlių, perpjauti išilgai

1/2 kalafijoro galvos, suskirstyti žiedynais

kepimui 1 a.š. ghee sviesto

Prieskoniai: balzaminis actas, 1 a.š. ciberžolės, 1/2 a.š. druskos, 1/2 a.š. grūstų pipirų, 1 a.š. šakninių daržovių džiovinto mišinio(salierai, petražolės, poras) arba Provanso žolelių

Pateikimui: silkės filė, paruoštos patiems iš sūdytų su galva silkių.

Eiga:

1.trošklintuve ištirpinti ghee sviestą, suberti svogūnus ir ciberžolę, išmaišyti ir pakepti 1min.

2.Sudėti perpjautus pac-choi kopūstus, pašlakstyti balzaminiu actu(Soler Romeo)

3.Ant viršaus suberti kalafijoro žiedynus ir juos pabarstyti sausų žolelių mišiniu ir vos druska. Įpilti 50-70ml vandens ir uždengti. troškinti ant nedidelės kaitros 8min.

4. Išdėti į lėkštę, pagardinti pipirais ir valgyti su silke.

 

Jei rinksitės kitokias daržoves, galvokite per kiek laiko jos pasigamins-kietesnes pjaustykite smulkiau, minkštesnes dėkite į viršutinį sluoksnį. Svarbiausia-visos turi likti traškios ir pasigaminti per tą patį laiką. Labai džiaugiuosi SALADMASTER sveiko maisto gaminimo sistema, nes daržoves gaminu be vandens, todėl jos lieka dar traškesnės ir aromatingesnės!

 

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *