Daugelis naminius moliūgus užšaldo kubeliais, o po to be sriubos nieko įdomaus ir nesugalvoja. Tirems, kam trūksta idėjų, siūlau puikų, paprastą pyragą, tinkantį ir dieliems ir mažiems.

Pyragas „ Moliūgų tvistas“

Užtruksite tik 15 min virtuvėje, o rezultatas išvers iš koto-toks švelnus, drėgnas, kvapnus ir sotus:)

Galima valgyti be jokio kaltės jausmo…

Reikės:

150 g avižų kruopų (arba pilno grūdo miltų)

1 lazdelė cinamono

10 kardamono ankščių

150 g džiovintų datulių

90 g graikinių riešutų

190 g sviesto

2 prinokę bananai (230g nulupti), gabaliukais

350 g šaldytų moliūgo gabaliukų

150 g avižinių dribsnių

2 arbat. šaukšteliai kepimo miltelių

50-80 g anakardžio riešutų, moliūgo sėklų, svarainių cukatų(nebūtinai)

15 g sezamo sėklų-pabarstyti paviršiui

Eiga:

1.Avižas, cinamoną ir kardamonus sumalti sausame inde iki miltų. Palikti plakiklio inde.

2.Į plakiklio indą sudėti graikinius riešutus, sviestą, datules, bananus ir suplakti iki košelės. Išimti į maišymo dubenį.

3.Sudėti moliūgo masę (gali būti nepilnai atšildyta) į plakiklį, suberti avižinius dribsnius, kepimo miltelius ir išmaišyti 30sek. vidutiniu greičiu arba trumpiau iki košelės. Išimti į dubenį.

4.Pusę paruoštos masės sukrėsti į kepimo formą 25x25cm arba apvalią 26cm, išklotą popieriumi ir pabarstyti anakardžiais, moliūgo sėklomis, cukatais. Ant viršaus  išlyginti likusią tešlą ir paviršių pabarstyti sezamu ir likusiomis moliūgo sėklomis bei papuošti anakardžiais. Lengvai paspausti.

5.Kepti įkaitintoje orkaitėje 40min./175C/su konvekcija, kol paviršius gražiai parus. Atvėsinti, po to supjaustyti.

Pastaba: jei kas mėgsta saldžiau, galima nedėti rugščių svarainių arba ištraukus iš orkaitės, dar karštą apšlakstyti dviem šįaukštais medaus. Jei kas nori šviesesnio pyrago, vietoj graikinių riešutų galima naudoti valytus migdolus ar anakardžius. Aš sunaudojau paskutinius svarainius…