Rudeninis desertas “Dviems po du”

Dienos metu kartais pasilepiname desertu. Niekada negalvoju iš anksto ką gaminsiu. Viskas priklauso nuo turimo laiko ir produktų. Įžengiu į virtuvę ir apsidairau: laiko gamybai turiu 5 min., t.y. kol išvirs kava ar arbata. Vadinasi reikia greito deserto! Spintelėse visada yra kažkokių sėklų, kruopų, džiovintų vaisių. Na o šį kartą rudeninis sodas mane džiugina avietėmis ir raudonskruosčiais obuoliais.

Rudeninis desertas, dviems porcijoms reikės visko po du:

plaktuvo ir serviravimo indų

  • 2 dideli raudoni obuoliai, dedu su sėklimis, odele, tik be kotelių ir žiedynų, perpjauti į keturias dalis
  • 2 šaukštai goji uogų
  • 2 šaukštai čija sėklų
  • 2 kupini šaukštai kokoso grietinėlės ( galima keisti bet kokių riešutų grietinėle arba tirštu jogurtu)
  • 250 ml stiklinė aviečių ar kitokių uogų (žiemą tinka ir šaldytos)
  • Uogų – papuošimui, galima puošti obuolio skiltelėmis ar kapotais riešutais

Eiga:

  1. Visus ingredientus sudėti į plaktuvą ir plakti 1 min didžiausiu greičiu.
  2. Išpilti į dubenėlius ar taures, papuošti. Valgyti lėtai, po šaukštelį ir dėkoti gamtai už nuostabius vaisius!

Kaip pasigaminti kokoso ar kitokių riešutų grietinėlę:

  • 1 kokosas arba 150 g riešutų
  • 300 ml vandens

Kokoso riešuto sultis išpilti pro vieną iš trijų pradurtą skylutę ir išgerti arba panaudoti gamybai. Riešutą perskelti, trenkiant į grindis, iškrapštyti iš kevalo. Nuskusti rudą žievelę ir dėti į plaktuvą. Įpilti šilto vandens ir plakti 1,30 min didžiausiu greičiu. Gausite apie 500 ml tirštos grietinėlės, kurią galite naudoti į kavą, sriubą, kepinius ir t.t.

image image

 


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.