Su dilgėlėmis plakuosi dažnai parasčiausius žalius kokteilius į kuriuos keliauja saliero stiebas, ananaso gabaliukai arba dar po žiemos likę džiovinti obuoliai, pienių lapeliai ir žiedeliai, šaukštelis medaus ir sauja dilgėlių. Bet šį kartą jos atsidūrė mūsų pietų lėkštėje! Viskas užtrunka labai greitai, jei turi iš anksto išsiviręs natūralių ryžių (galima naudoti ir avižas ar kitas mėgstamas pino grūdo kruopas).

Risotto su dilgėlėmis – 2 porcijos

1/2 poro ar 1 svogūnas

1 morka

1 avokadas

sauja petražolių, kelios šakelės bazilikų

sauja dilgėlių viršūnėlių

50 g tarkuoto kietojo avių pieno sūrio

2 skiltelės česnako

1/2 citrinos sultys

1 š ghee sviesto

1 š alyvuogių aliejaus

100 ml vandens ar balto vyno

250ml pilna stiklinė išvirtų ryžių

druskos, pipirų pagal skonį

EIGA:
1. ištirpinti plačioje keptuvėje ghee sviestą, suberti žiedeliais supjaustytą porą (kelis žiedelius pasilikti papuošimui), smulkiai sutarkuotą morką ir pakaitinti 2-3 minutes maišant. Jei traukia prie keptuvės, įpilti šlakelį vandens.

2. suberti nuplautas ir pasmulkintas dilgėlių viršūnėles ir pakaitinti 2 minutes, intensyviai maišant.

3.Suberti išvirtas kruopas, įpilti  vandens ar vyno, pagardinti druska, pipirais ir patroškinti dar 3-4 minutes ant labai silpnos kaitros, pastoviai maišant.

4. Supjaustyti kartu bazilikus ir petražoles, sukapoti česnako skilteles. Įmaišyti į risotto ir tuoj pat išjungti, uždengti.

5.Patiekiant apšlakstyti citrinos sultimis, aliejumi, pabarstyti tarkuotu sūriu, patiekti su avokado skiltelėmis.

                                     Maitintis nebrangiai, bet vertingu maistu Jums linki subalansuotos mitybos ekspertė

                                                                                                                                  Rita Šilenskienė