Ruduo smagus tuo, kad kokias daržoves matai pavasarį ant turgaus stalų, tokias pat ir dar visokių daugiau gali pamatyti ir rudenį. Kai nuimu vasaros derlių (svogūnus, česnakus, šparagines pupeles), visada skubu pasėti vėl įvairių rūšių salotų ir ridikų bei ridikėlių. Taigi, šiomis salotomis galima gardžiuotis abiem sezonais. Jos tinka ir su sūrio gabaliuku ir prie žuvies ar lęšių. Žodžiu, svarbu gaminti ir valgyti, o dera žalumynai su viskuo! Aš valgiau vienas, pasibarsčius šiltomis moliūgo sėklomis.

2 porcijos:

6-7 maži raudoni ridikėliai

3 ilgi balti ridikėliai (15cm ilgio)

2 maži, minkšti avokadai

švairių salotų lapelių

6 cm poro baltos dalies

2 morkos

3 š moliūgo sėklų

2 mėsingi pomodorai

pavasarinių žieminių svogūnėlių

Pagardinti: citrinos sulčių, ekstra virgin aliejaus 1 š, druskos, pipirų ir baziliko lapelių

Eiga:

Morkas, ridikus supjaustyti plonais šiaudeliais.

Salotų lapus suplėšyti, pomidorus, porą ir pavasarinius svogūnėlius supjaustyti.

Avokadus išskobti su šaukšteliu.

Viską sumaišyti ir pabarstyti švelniai kepintomis ant sausos keptuvės moliūgo sėklomis.