Ridikėlių salotos ir duona su vasaros sviesteliu

Ridikėlių salotos: 

  1. Plonai supjaustyti ridikėlius;
  2. Brokolio žiedynus gerai nuplauti po karštu vandeniu ir supjaustyti plonomis plokštelėmis;
  3. Keli svogūno laiškai – supjaustyti smulkiai;
  4. Saujelė lapinių česnakų – supjaustyti smulkiai;
  5. Sumaišyti ridikėlius, brokolius, svogūnų laiškus ir lapinius česnakus.

Užpilas 2 porcijoms: 

Druskos, pipirų pagal skonį.

Viską sumaišyti ir apšlakstyti salotas

ridikėlių salotos

Ridikėlių salotos puikiai tinka su duona, pagardinta žaliuoju sviesteliu.

Žaliasis sviestelis:

  • 30 g moliūgų sėklų – sumalti; 
  • 15 g petražolių/krapų – smulkiai supjaustyti; 
  • 1 minkštas avokadas, išskobti ;
  • 100 g sviesto, 2 skil. česnako, ½ citrinos sultys (25 ml). 

Viską sudėti į plakiklį ir gerai suplakti

Rita Šilenskienė

Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.

Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt

Susiję produktai


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.