Raudonųjų serbentų ledai

Ar skaitote etiketes, pirkdami supakuotus produktus? Ar paskaičiuojate produkto kilogramo kainą? Jei ne, be reikalo… Kartais verta, kad suprastum, kur dingsta atlyginimas ir kaip mus mulkina pramonė. Išanalizuokime parduotuvėje rastus ledus:   75 g ledai kainuojantys 1,40Eur. Sudėčiai surašyti reikia 12 eilučių. Paieškokite ko nors natūralaus tarp išvardintų ingredientų – vargu ar rasite. Taigi 800 g tokių ledų kainuoja 15 Eurų. Na, mano variantas paprastesnis, bet skanesnis ir sveikesnis. Nekalbu jau, kad piniginė stipriai tikrai nenukentės… Tik 5 Eur už ekologiškus produktus ir 800 g rankų darbo ledų po 10 minučių jau šaldiklyje.

ledai

Raudonųjų serbentų ledai gaminami iš ingridientų:

Bazė:

Papildomai gali būti 1 a.š. natūralios vanilės arba išgremžta vanilės ankšies šerdis.

Raudonųjų serbentų ledai gaminami tokia eiga:

Baltoji dalis:

  1. Kokosą perskelti, bulvių skutuku nuvalyti rudą odelę, sudėti į plaktuvą ir sumalti iki smulkių drožlių apie 10-15sek. Palikti plaktuve.
  2. Prie kokoso drožlių įmesti bananus, supilti jogurtą ir medų. Viską plakti 1min didžiausiu greičiu, kol taps vienalytė masė. Gautą masę išpilti į dubenį (jei pilstysite į ledų formeles) arba iš karto į šaldymo indelį.

Raudonoji dalis:

  1. Puodelyje ant mažos ugnies užkaisti datules su 100 ml vandens. Kaitinti 4min., kartkartėmis maišant.
  2. Į plaktuvą suberti serbentus, suplakti ir gerai perkošti per tinkliuką. Sėklas ir odeles vėliau galima panaudoti arbatai.
  3.  Apvirtas datules,  ½ kiekio serbentų sulčių ir vanilės ankšties šerdį (nebūtinai) sudėti į plaktuvą. Plakti 30 sekundžių didžiausiu greičiu. Palikti masę plaktuve.
  4.  Įberti čija sėklas ir išmaišyti vidutiniu greičiu 15 sek

serbentų ledai         serbentų ledai

Burtai:

Ant baltos ledų masės supilti likusias raudonųjų serbentų sultis, į kampus išpilstyti iš plakiklio datulių-serbentų masę ir su pagaliuku ar šaukštu padryuti piešinius bei atsargiai išmaišyti. Palaikyti šaldiklyje 4-5 val ir mėgautis. Ledai patiekiami pabarstyti šviežiomis uogomis ir užvarvinti vasaros medaus.

Pastaba:

Paprastesnis būdas arba tiems, kas nemėgsta kokoso, pridėti dar vieną bananą ir 200 g jogurto. Taip pat, jei darote vaikams, jiems gali nepatikti čija sėklos, tad galite taip pat jas nedėti.

serbentų ledai

Daugiau sveikų receptų rasite: https://pirmassaukstas.lt/sveiki-receptai/


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.