Raudonųjų kopūstų saldžiarūgštis troškinys

Receptas iš LRT laidos “Klauskite daktaro”.

Nepaisant to, kad razinos dažniausiai laikomos desertu, iš tiesų jose gausu mineralų, vitaminų ir elektrolitų. Razinas taip lengva ir paprasta vartoti, kad privalu jas įtraukti į savo mitybą. Jose gausu medžiagų, suteikiančių energijos, taip pat jos turtingos skaidulų, kalio, geležies ir kitų maistinių medžiagų“, – sako A. Unikauskas.

Na o violetiniai kopūstai padės atsikratyti nereikalingų kilogramų – taip teigia garsi amerikiečių popmuzikos atlikėja Mariah Carey. Ji sako seniai įsitikinusi, kad violetinės spalvos produktai naikina riebalus. M. Carey prisipažino, kad kaskart, kai pajunta priaugusi bent kelis nereikalingus kilogramus, pradeda laikytis „violetinės“ dietos: kas antrą dieną valgo tik violetinės spalvos produktų.

Recepto gamybą galite peržiūrėti čia nuo 40 minutės.

Raudonųjų kopūstų saldžiarūgščiam troškiniui reikės:                             

  • ½ nedidelio raudonojo kopūsto;
  • 100 g razinų, išmirkyti 20 minučių;
  • 2 rūgštūs obuoliai, stambiais kubeliais;
  • 2 raudoni svogūnai, supjaustyti plunksnelėmis;
  • 2 cinamono lazdelės;
  • 2 anyžiaus žvaigždutės;
  • 3 šaukštai obuolių ar raudonojo vyno acto;
  • ½ stiklinės vandens;
  • 2 š kokosų aliejaus ar ghee lydyto sviesto;
  • 1 a. š.. garstyčių sėklų;
  • Pateikimui: brandinto sūrio ar 100 g išmirkytų graikinių riešutų.

raudonųjų kopūstų troškinysTroškinio gaminimo eiga:

  1. Razinas užpilti verdančiu vandeniu ir palikti 15 minučių.
  2. Raudonus kopūstus supjaustyti kuo plonesniais šiaudeliais.
  3. Troškintuve ištirpinti sviestą ar aliejų, suberti garstyčių sėklas, cinamono lazdeles, anyžiaus žvaigždutes. Uždengus pakepti apie 2 minutes maišant, kol sėklos pradės spragsėti.
  4. Suberti supjaustytus svogūnus, pakepti apie minutę. Jei reikia, įpilti šlakelį vandens.
  5. Suberti kopūstus, obuolius, razinas, supilti obuolių ar vyno acto.
  6. Įpilti 150 ml vandens. Troškinti uždengus apie 15 minučių.
  7. Patiekiant pabarstyti mirkytais graikiniais riešutais ar tarkuotu sūriu.

Galima valgyti su vištos krūtinėle ar su virtais lęšiais.

raudonųjų kopūstų troškinys

Skanaus jums linki,

Rita Šilenskienė

Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.

Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.