raudon ieji kopūstai aitresni už mums įprastus gūžinius, gal šiek tiek primena krienus, bet, manau, kad tai gerai, nes krienai naudojami majonezo gamyboje, o čia jau iš karto jaučiami. Jų graži, puošni spalva slepia labai naudingus flovanoidą-antocianiną. Jis pasižymi antioksidacinėmis savybėmis, veikia fermentų aktyvumą organizme, todėl antocianinas vartojamas liaudies ir oficialioje medicinoje. Ši natūrali medžiaga neutralizuoja sunkiuosius metalus, laisvuosius radikalus, šalina kenksmingus šlakus ir toksinus iš mūsų organizmo. protingai suderinus įvairias daržoves, kopūstų kartumas atskleidžia kitų daržovių skonį. prie šių salotų galima valgyti žuvį, omletą, morkų-salierų košę, tuną ar mėsą.

Salotos, 2 porcijos:

2 vidutinės morkos, sutarkuotos šiaudeliais, Sakladmaster 2

kumščio dydžio raudonojo kopūsto, supjaustyti labai smulkais, Sakladmaster 2

3 žiedynai kalafijoro, supjaustyti smulkiai,Sakladmaster 2

1 raudona paprika, smulkiais kubeliais

10 juodųjų alyvuogių, perpjauti į kelias dalis

3 sklitelės česnako

1/2 citrinos sultys arba 1 š obuolių acto

2 š šaltai spausto alyvuogių aliejaus

1 š sezamo pastos,vos druskos ir pipirų