Salotos ,,raudonasis kalnelis”

Raudonieji kopūstai yra aitresni už mums įprastus gūžinius ir gal šiek tiek primena krienus, bet, manau, kad tai gerai, nes krienai naudojami majonezo gamyboje, o čia jau iš karto yra jaučiami. Jų graži, puošni spalva slepia labai naudingą flovanoidą – antocianiną. Jis pasižymi antioksidacinėmis savybėmis, veikia fermentų aktyvumą organizme, todėl antocianinas yra vartojamas liaudies ir oficialioje medicinoje. Ši natūrali medžiaga neutralizuoja sunkiuosius metalus, laisvuosius radikalus, šalina kenksmingus šlakus ir toksinus iš mūsų organizmo. Protingai suderinus įvairias daržoves, raudonieji kopūstai ir jų  kartumas atskleidžia kitų daržovių skonį. Prie šių salotų galima valgyti žuvį, omletą, morkų-salierų košę, tuną ar mėsą.

Salotos ,,raudonasis kalnelis”, 2 porcijos:

raudonųjų kopūstų salotos

Skanaus jums linki,

Rita Šilenskienė

Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.

Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.