Kai dar turime obuolių, būtų gaila juos supūdyti ar išmesti. Valgykime sveikesnius pyragus ir vaišinkime draugus Pyragų dienai.

Išeiga: orkaitės kepimo skarda. Ištepti sviestu, pabarstyti kokoso miltais ar kokoso drožlėmis.

“Šlapi” ingredientai:   VISUS INGREDIENTUS SUPLAKTI APIE MINUTĘ.                                            

4 L dydžio kiaušiniai

200 g minkšto sviesto ar tirpinto kokoso aliejaus

200 g nuplautų džiovintų datulių

200 g grūdėtos varškės

200 g obuolių košės (geriau be cukraus)

“Sausi” ingredientai:          VISUS INGREDIENTUS SUMAIŠYTI DUBENYJE

150 g  universalaus pyrago mišinio 

80 g nuriebalintų kokoso miltų arba džiovintų kokoso drožlių

20 g balkšvojo gysločio miltelių arba sėlenų

50 g 100proc. kakavos arba saldžiojo pupmedžio miltelių (kerobos)

“Priedai”:                     VISUS INGREDIENTUS SUMAIŠYTI SU “SAUSAIS” INGREDIENTAIS

100 g maltų lazdyno riešutų

15-20 vnt džiovintų slyvų, supjaustyti gabaliukais

10-15 obuolių (apie 800 g skiltelių)

EIGA:

Belieka tik viską sumaigyti rankomis viename dideliame dubenyje ir išploti į skardą. Kadangi obuolių bus daug, o tešlos sąlyginai mažai, tai dirkite rankomis- vandenyje sudrėkintu delnu išploti masę į skardą nir kepti įkaitintoje orkaitėje 45-50minučių/170C su oro pūtimu. Stebėti, kad neapdegtų paviršius. Dar šiltą pyragą galima aptepti uogiuene. Aš aptepiau aviečių uogiene. Pjaustyti atvėsintą.

Obuolius galima keisti kriaušėmis.

Jei neturite universalaus kepimo mišinio be saldiklių, tai galima keisti nekepintų grikių miltais ir dar įdėti 1 arbat.š sodos ar kepimo miltelių.

Skanių pyragų linki

subalansuotos mitybos ekspertė

Rita Šilenskienė