Pusryčiai “NE riebiai”

Žiemą norisi riebiau, sočiau, bet nesinori priaugti svorio. Visada kartoju: jei tik galite, pavalgykite pusryčius, nes maistinių medžiagų ir energijos laukia jūsų kiekviena ląstelė. Riebus maistas nebūtinai blogas. Pvz. avokadai turi pakankamai daug kalorijų – 100g/160 kcal, o riebalų jame net 32proc. Ypač šaltuoju sezonu rekomenduoju jais gardinti maistą, nes avokadas turi savybę tirpdyti nereikalingų riebalų perteklių. Tris ketvirčius šio vaisiaus sudaro mononesotieji (gerieji) riebalai omega-9 ir oleinas. Šie riebalai mažina blogojo cholesterolio kiekį ir padeda apsisaugoti nuo insulto ir širdies ligų. Išgramdžius avokado skūrelę, sumaišykite minkštimą su keliais lašais citrinos sulčių ir užsitepkite ant veido – turėsite puikią, nebrangią kaukę.

Pusryčiai “NE riebiai” -2 porcijos

1 avokadas, kiekvienam po puselę, galima išskobti šaukšteliu

10 cm poro, griežinėliais

Išvirti:

200 ml sausų grikių

80 g rudos bolivinės balandos sėklų

1.Kruopas perskalauti, užpilti dvigubu kiekiu vandens ir virti ant silpnos ugnies 20min. Saladmaster inde šutinti košę, kas vožtuvas neklaksėtų intensyviai. Vandens pilti dvigubai nei kruopų.

2. Pagardinti košę 1 š sviesto, druska, pipirais ir džiovintu peletrūnu.

3. ant viršaus uždėti poro ir avokado griežinėlius.

Pastaba: taip pat galima įmaišyti gražgarstės ar špinatų lapelių. Kuo daugiau žalios spalvos jūsų lėkštėje, tuo daugiau gyvybės maiste ir sveikatos jūsų šaukšte.

Vienas komentaras po “Pusryčiai “NE riebiai”

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *