Kenčiantiems nuo vidurių užkietėjimo, tokie pusryčiai tikras malonumas ir problemų sprendinmas. O metantiems svorį, puiki galimybė valgyti desertus ir lieknėti. Neįtikėtinas sotumo jausmas, pamaitintos žarnyno gerosios bakterijos, malonumas valgyti žėlė po 5 minučių- tai naujas žingsnis subalansuotos, sveikos mitybos istorijoje.

Pristatau paprasčiausią rudens desertą iš sodo-daržo gėrybių. Žiemą tokį pusrytį galima pasigaminti iš šaldytų gėrybių. Keičiant uogas ir vaisius pagal sezonus, kiekvieną kartą turėsite SAVO ĮDOMŲ IR SVEIKĄ desertą.

2 porcijos rožinės žėlė su namine granola:

1 stiklinė (300ml) aviečių

3 dideli, saldūs, pernokę alyviniai obuoliai (nelupti!)

2 š balkšvojo gysločio miltelių https://pirmassaukstas.lt/shop/ekologiski-produktai/be-gliuteno/balksvojo-gyslocio-seklu-luobeles-psyllium-husk-milteliai/

100 ml spanguolių ar bruknių (nebūtinai, bet aš dėjau, nes mėgstu rūgščiau)

Eiga:

1.Viską suplakti plakikliu apie  minutę-pusantros ir išpilti į dubenėlius. Pabarstyti pačių ruošta granola be pridėtinio cukraus ar mirkytais riešutais. Po 5 minučių jūsų laukia malonios tekstūros žėlė.

Pastaba: jei mėgstate saldžiai, gaite pasirinkti vieną iš saugių saldiklių mūsų internetinėje parduotuvėje:

FIBRE SYRUP

Balkšvojo gysločio sėklų luobelės vartojamos :

Užkietėjusiems viduriams
Reguliuoti viršsvorį ir nutukimą
Sumažinti alkio jausmą
Stemplės-skrandžio gleivinės pažeidimams
Padidėjusiam kraujo spaudimui
Padidėjusiam cholesterolio kiekiui kraujyje
Išvalyti virškinamąjį traktą
Pašalinti toksinus Iš organizmo

Jie ypač naudingi po antibiotikų kurso, po antiuždegiminių ar skausmą malšinančių vaistų, po vaistų nuo alergijos ar nuo celiakijos, svorio reguliavimui.

Gysločiai – tiesiog panacėja, jie padeda nuo daugelio susirgimų ir negalavimų, pradedant menstruacijų nesmagumais, baigiant virškinimo sutrikimais, odos ligomis ir artritu. Gysločių galima įpjaustyti į salotas, dėti į troškinius. Psyllium galima sumaišyti su jogurtu, koše ar sriuba.

Subalansuotos mitybos ekspertė

Rita Šilenskienė