Pusryčiai gerai nuotaikai

Aukso spalvos pusryčiai maloniai nuteiks ne tik gomurį, bet ir pakraus jūsų ląsteles visokiu turtu. Beje, po tokių pusryčių tikrai nenorėsite užkandžiauti ir po pietų netrauks prie saldumynų…
Sorų košėje gausu “statybinių mūsų organizmo medžiagų”-nepakeičiamųjų amino rūgščių, kurios dar ir padės mums sulėtinti senėjimo procesus-ypač odos ląstelių. Lėtai įsisavinami angliavandeniai suteiks ilgam sotumo, išvalys mūsų organizmą nuo įvairių toksinų. Turtingi polifenoliais augaliniai aliejai padės organizmui įsisavinti vitaminus A ir D esantį grūduose. Beje šiame derinyje bus ne tik visos amino rūgštys, bet ir gausu įvairių B grupės vitaminų. Ypač šis derinys tiks aukštą kraujo spaudimą turintiems žmonėms.

2 porcijos

Ingredienta:
100 g. sorų
50 g. bolovinė balandos sėklų
2 a.š. sviesto
½ a.š. druskos
2 v.š. sėmenų aliejaus

Pagardai: goji uogos, 30 g. anakardžio riešutų, mėlynės ar kitos uogos. Tinka šaldytos (atšildytos) visos
saldesnės uogos

EIGA:

1. Kruopas ir sėklas suberti į tankų tinklelį. Jas gerai nuplauti po tekančiu vandeniu. Galima užpilti
vandeniu ir palikti per naktį. Tuomet ryte reikia pakeisti vandenį ir virti 8minutes. Jei kruopos
nemirkytos, virti 15min.

2.Įmaišyti druską, sviestą ir palikti 5-8 minutes kiek atvėsti puode.

3.Patiekiant apšlakstyti sėmenų ar kitu šaltai spaustu aliejumi, pagardinti
džiovintomis/šviežiomis/atšildytomis uogomis.

Pastaba: vaikams galima pašlakstyti šaukšteliu medaus.

Subalansuotos mitybos ekspertė

Rita Šilenskienė

3 komentarai po “Pusryčiai gerai nuotaikai

  1. Aušra komentuoja:

    Išsiviriau šitą košę, tikrai ji fantastiška :).
    Gal galite pasidalinti receptais miežinių kruopų košių, kuo jas pagardinti t.y. su kuo jos dera.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *